Carcaixent dona les primeres passes per constituir el Consell de la Dona

4
274

Carcaixent consell DonaEn setembre se celebrarà una nova reunió per marcar les línies d’actuació i treball d’este futur òrgan consultiu

 

El dimecres es va celebrar la primera reunió informativa per tal de constituir un Consell Municipal de Dones que actue com òrgan consultiu i de participació en matèria d’Igualtat. La idea de la seua creació va sorgir durant el tancament celebrat el passat 19 de juny a l’Ajuntament per sol·licitar al Govern de l’Estat l’augment de l’assignació pressupostària destinada a Igualtat i del que van participar diverses entitats i col·lectius locals.

A l’encontre celebrat al Centre d’Empreses, van assistir diverses associacions de dones del municipi, representants de partits polítics, organitzacions de caràcter social que tenen entre els seus objectius i  activitats la consecució de la igualtat efectiva entre homes i dones entre a més d’altres col·lectius i associacions de la localitat. L’Ajuntament de Carcaixent va estar representat per la regidora de Benestar Social, Teresa Oliver.

Esta primera presa de contacte va servir per plantejar la iniciativa i emplaçar a una pròxima reunió en setembre on començaran a dissenyar-se les línies de treball i actuació d’este consell sectorial. Tal i com ha explicat Teresa Oliver, la intenció és crear un veritable «òrgan de participació ciutadana amb la finalitat de recollir les inquietuds i necessitats ciutadanes respecte a la igualtat real entre homes i dones». D’esta manera, l’objectiu és que puga actuar com a òrgan consultiu per tal d’assessorar i col·laborar en  totes aquelles matèries que afecten la dona i aconseguir que l’enfocament de gènere siga un principi de treball transversal en la política municipal.

El Consell Municipal de la Dona se sumaria a altres consells que depenen de l’Àrea de Benestar Social com el Consell de Drogodependències i Trastorns Addictius i el Consell d’Acció Social i Salut, creats, en paraules de la regidora, «per tal d’assegurar una forma de treball en la que tinguen cabuda els sectors interessats i que, a partir de la interl·locució i el debat directe amb la ciutadania, poder realitzar polítiques municipals efectives que tinguen un benefici directe i real en aquells sectors als quals van dirigides».

 

 

 

4 Comentarios

 1. Por que solo hay gente mayor? Y no gente joven? Y en Carcaixent hay muchas mujeres jóvenes con ganas de hacer cosas. La sensación que da es un grupo de amigas que se han reunido sin promocionarlo ni anunciarlo. La iniciativa esta bien pero mal ejecutada.

 2. No hi ha dones més joves perquè no estan associades, sols es va cridar a la gent que participa en el tancament de les dones el dia 19 de Juny i a l´assossiacio TYRIUS. Moltes estaven com a representants individuals i altres com a representant de partits i sindicats.

  Les dones que participarem en el tancament, també érem representants de partits polítics i a la nit se sumaren gent independent.

  En principi tots convocarem a tota la població, però com passa sovint, som poques les que ens impliquem.

  La intenció és bona, mes que molta gent com jo, que represente a Esquerra Unida i també al sindicat CC.OO., no tinguérem massa temps per la convocatòria a la nostra afiliació.

  Segons ens explica la regidora de Benestar Social, en els estatuts, sols poden estar, els partits polítics que tinguen regidors i les associacions que tinguen en els seus estatuts, la igualtat de gènere.

  A mi particularment no en sembla bé, crec que podria ser més obert, però així esta el tema.

  Jo com a Sindicat no tinc cap problema en estar, però en semblaria bé que fora més obert, mes que no fora tant legalista.

 3. Enric, estar l’únic baró «feminista» present en l’acte, bé hauria valgut que el fet es destacara a la notícia.
  En qualsevol cas valga el meu reconeixement a la tasca col·lectiva en favor de la defensa de la igualtat de la dona i del treball proactiu inajornable en aquest sentit. I a tú el neu reconeixement personal.

  • Enric, estar l’únic baró «feminista» present en l’acte, bé hauria valgut que el fet es destacara a la notícia.
   En qualsevol cas valga el meu reconeixement a la tasca col·lectiva en favor de la defensa de la igualtat de la dona i del treball proactiu inajornable en aquest sentit. I a tu el meu reconeixement personal.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here