Les obres de Pérez Galdós d’Alzira arriben a l’equador complint el programa previst

0
186
Obres de cimentació
Obres de cimentació

IMG_9770 IMG_9773 IMG_9782

La cimentació culminarà el pròxim dilluns
La cimentació culminarà el pròxim dilluns
Botiga de Perfumarte
Botiga de Perfumarte
Pascual visitant les obres
Fernando Pascual visitant les obres

«Esteu fent-ho molt bé» deia una comerciant del carrer Pérez Galdós d’Alzira als treballadors que estan renovant el clavegueram i la xarxa d’aigua potable davant el compliment de la programació prevista d’unes obres que culminaran en el termini d’un mes i que estan a punt d’arribar al seu equador.

Els temors que els treballs podrien allargar-se en el temps sembla que s’han disipat entre els veïnat i especialment entre els botiguers que abans de començar demanaran, quasi unàniment, la paralització del projecte municipal que contempla l’ampliació de les voreres, la instal.lació d’arbres i mobiliari deixant un sol carril central per a la circulació dels vehicles.

El formigó i les conexions

Esta setmana els empleats de l’empresa Aguas de Valencia han començat a ficar la primera capa de formigó que culminarà el pròxim dilluns després d’instal.lar les tuberias centrals de les xarxes d’aigua potable i clavegueream.

«Ara queda la part més delicada i dificultosa» explica el regidor de Gestió Urbanística Fernando Pascual a Riberaexpress, que consistix en fer les conexions de les tendes i vivendes a les canalitzacions centrals.

Així a partir del 10 de juliol els vianants deuran circular per l’antiga calçada, en lloc de per les voreres actuals, encara que podran accedir als comerços i edificis del cèntric vial alzireny.

Repercusió en les vendes

«No hem apreciat cap disminució en les vendes» afirmava ahir Natalia, l’encarregada de Perfumarte, una franquícia que es troba també en el carrer Major de Gandia peatonalitzat en el seu dia. Davant la seua experiència «estic segura que va a passar més gent quan finalitzen les obres».

Un optimisme que també compartix Paula, gerent de Mentha; «per a qué es queda un carrer bonic cal passar el periode de els obres». Tampoc ha apreciat una baixada en les vendes i de la quantitat de gent que circula pel carrer des que començaren els treballs el passa 1 de juny, «estic supercontenta» aprecia esta comerciant que recorda que son pare va reclamar a l’Ajuntament fa uns anys, però sense èxit, que s’ampliaren les voreres de Pérez Galdós. Elena Martinez, que ha apreciat una disminució de clients i de vianants per les vesprades confia en que «la gent s’anime després de les obres».

Distintes casuístiques

Hi han casuístiques diferents entre el comerç dins el mateix carrer; la major part ha coincidit amb l’època més baixa de vendes i per a ells la incidència ha sigut mínima en línies generals. En canvi els pocs que tenen la seua campanya forta a l’inici de l’estiu han tingut que anticipar les rebaixes per, al menys, pal.liar els efectes.

Això sí hi ha una satisfacció generalitzada per la forma de treballar i per la»rapidesa» en fer el nou Pérez Galdós dins la programació prevista. «Falta apenes un mes» es congratulen els botiguers que tenen les esperances de recuperar-se en la pròxima tardor i sobre tot en la campanya nadalenca en la que gaudiran d’un millor enllumenat.

Riberaexpress 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here