El govern d’Alzira demana una rebaixa del valor cadastral dels immobles de la ciutat

0
146
Vista aèria de la ciutat
Vista aèria de la ciutat

Alzira baixa el IBI per tercer any consecutiu

Està previst que siga efectiu l’1 de gener

L’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, ha sol·licitat a la Direcció General del Cadastre la rebaixa del valor cadastral dels immobles de la ciutat, si s’aprova, entraria en vigor l’1 de gener del proper any.

Des de l’inici de la legislatura el govern local ha treballat per reduir els tributs a la ciutadania per tal de situar-los en nivells més adequats a la situació econòmica actual. “Es tracta d’una prioritat de l’equip de govern”, assegura l’alcalde. De fet, 2018 serà el tercer any consecutiu en què els contribuents voran rebaixat l’Impost de Béns Immobles (IBI).

El regidor d’Economia i Hisenda, Albert Furió, ha mantingut diverses reunions amb el director de la gerència regional del cadastre,  per a acollir-se a la rebaixa del 4% dels valors cadastrals, xifra màxima autoritzada per este organisme per a 2018.

“Esta mesura se suma a les polítiques empreses per l’actual equip de govern iniciades a 2015 per tal de reduir els tributs als alzirenys i alzirenyes”, ha afirmat Albert Furió. Al contrari del que va passar al període de 2005 a 2015, quan la contribució urbana va augmentar un 10% anualment, de manera que en només 10 anys els pagaments de la contribució pujaren un 100%.

Esta mesura beneficiarà a tota la ciutadania ja que afectarà la rebaixa de l’IBI, les plusvàlues i altres tributs de caràcter autonòmic i estatal.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here