Algemesí presenta el cartell de la XVIII Trobada de Muixerangues

0
28

Muixerangues Trobada 16 1 M.T.En aquest acte s’informarà, així mateix,  de tots els detalls que envolten a la Trobada.

Enguany l’esdeveniment arriba a la 18 edició, una xifra que mostra una trajectòria consolidada i amb la qual es pretén fer un salt cap endavant. Amb aquesta intenció s’hi han introduït novetats tant pel que fa a la imatge, a les colles convidades com als actes programats per a la jornada del dissabte dia 10.

Algemesí és l’únic lloc del territori valencià on s’ha conservat sencer l’anomenat “Ball de valencians” dins les festes del 7 i 8 de setembre declarades Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

 Una volta a l’any, en primavera, la nostra població acull dos grans colles muixerangueres que actuen en la Plaça Major juntament amb colles castelleres, muixerangueres o  d’unes altres expressions tradicionals valencianes.

Per a la XVIII edició eixiran a la Plaça Major, una de les colles castelleres considerades d’elit pel nombre d’altures que aconsegueixen coronar com és La Jove Xiquets de Tarragona. L’altra colla convidada és La Conlloga de Castelló que, amb només quatre anys de vida, ha aconseguit començar a recuperar una tradició antiga a les comarques del nord.

El cartell de La XVIII Trobada ha sigut creat per dos coneguts dissenyadors locals. L’acte de presentació estarà presidit per l’Alcaldessa d’Algemesí, Marta Trenzano, i el Regidor de Cultura, Pere Blanco.

Esperem comptar amb la seua presència i que els actes previstos siguen del seu interès..

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here