Agricultura treballa en la restauració dels terrenys afectats per l’incendi de Carcaixent

2
36
Zona afectada en el Realeng
Zona afectada en el Realeng

Nova reunió de la mesa de concertación post-incendi a Carcaixent

Ahir es va celebrar a Carcaixent la quarta sessió d’este mecanisme de treball per a la recuperació de zones afectades pels incendis

Ahir es va celebrar en Carcaixent una nova jornada de treball de la mesa de concertació post-incendi. Era la quarta sessió d’un mecanisme de participació organitzat des de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural en àrees que han patit grans incendis i que té com a objectiu identificar problemes comuns i estimular grups de treball que faciliten l’intercanvi d’informació i la presa de decisions en un fòrum obert i adaptat a la realitat de cada zona. En la jornada de treball es van donar cita tècnics de Conselleria i de la  Diputació de València, tècnics municipals, propietaris de terrenys afectats i representants d’entitats i col·lectius que han volgut sumar-se al procés.

L’objectiu de la mesa de concertació celebrada ahir era continuar en el full de ruta marcat per a la recuperació de la zona cremada. En estos moments, com va explicar la Directora General de Prevenció d’Incendis Forestals, Delia Álvarez, s’està treballant en la restauració i recuperació dels terrenys afectats per l’incendi del passat mes de juny. Concretament s’estan duent a terme treballs de millora de camins i retirada d’arbres en zones que presenten una major erosió del sol. Les actuacions estan finançades amb una ajuda de 150.000€ procedents de Fons Europeus i gestionada pel Ministeri d’Agricultura.

El següent pas, segons va manifestar la Directora General era prosseguir en l’estudi de la regeneració de la vegetació, ja que l’evolució de les espècies durant els primers anys es fonamental per assegurar una bona recuperació de les muntanyes. D’esta manera, Delia Álvarez sí que va confirmar que les intenses pluges d’este hivern han afavorit l’aparició d’un mantell verd que ha protegit els terrenys de l’erosió i han facilitat una activitat rebrotadora  molt important. En este sentit, va avançar que una de les pròximes actuacions que caldria plantejar-se seria la creació de grups de voluntariat que col·laboraren directament amb les administracions per dur a terme tasques de repoblació en el cas que fora necessari.

2 Comentarios

  1. De moment lúnic que s’ha fet quasi un any després de l’incendi son quatre reunions. Així arribarem molt lluny

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here