Jornada de sensibilització en economia social i cooperativisme

0
242
  • Carcaixent jornada socialLa inscripció a la sessió és gratuïta i es lliurarà certificat d’assistència

 

El Centre d’Empreses acollirà el proper dimarts 16 de maig una jornada formativa sobre sensibilització en economia social i cooperativisme organitzada conjuntament per la Universitat de València, des del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial, i Caixa Popular. La sessió, integrada en el programa “Universitat i territori” tindrà lloc a les 18 hores i comptarà amb la presència de l’alcalde de Carcaixent, Paco Salom. Durant la mateixa, es durà a terme una taula redona on diversos especialistes en estes matèries abordaran la relació entre empreses socials i ajuntaments, un vincle que preocupa especialment a la Unió Europea sobretot en l’àmbit local. Els assistents a la jornada rebran un certificat d’assistència i la inscripció a l’activitat és gratuïta.

El professor Jesús Olavarría (Departament de Dret Mercantil. IUDESCOOP), coordinador del programa, serà el moderador de la taula redona on participen dos ponents de la Universitat de València. Els ponents són Gemma Fajardo García (Departament de Dret Mercantil. IUDESCOOP), que centrarà el seu discurs en el tema de les empreses d’economia social i les seues característiques bàsiques; i Federico López Mora (Departament de Dret del Treball i de la Seguretat Social), que intervindrà sobre la relació entre les empreses d’economia social i l’ocupació.

Jesús Olavarría, ha explicat que estes jornades són gratuïtes i obertes a tot el públic en general: “estan destinades especialment a persones que estiguen pensant en muntar una empresa o als tècnics municipals d’ocupació, però en general poden resultar molt útils per a tots aquells interessats a conèixer el funcionament de les cooperatives i les empreses socials”. L’objectiu d’aquest simposi és posar en coneixement de la societat local els avantatges de les cooperatives i altres empreses contemplades en la Llei d’Economia Social doncs, segons Olavarría, “este tipus d’empreses semblen les més idònies per a prestar serveis locals, així com per a fomentar l’ocupació en el territori”.

Este cicle de conferències és el resultat del conveni marc de col·laboració signat en 2015 entre la Universitat de València i l’entitat Caixa Popular-Caixa Rural C.C.V., amb format Càtedra, amb l’objectiu d’establir un marc d’actuació per a la cooperació entre ambdues institucions en activitats de formació especialitzada, de recerca aplicada, i de formació universal a través del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here