Powered by Max Banner Ads 

 Powered by Max Banner Ads 
riberaexpress.es

El director general de Diversitat Funcional visita els terrenys on s’ubicarà el Centre de Dia

Carcaixent El ClotAntonio Raya va visitar els terrenys on s’ubicarà el futur CRIS i centre de dia per a malalts mentals i el Centre Ocupacional “El Clot”

El director general de Diversitat Funcional, Antonio Raya, va visitar ahir a Carcaixent els terrenys on s’ubicarà el futur centre de dia i el Centre de Rehabilitació i Integració Social (CRIS) per a persones amb malaltia mental. El director general ha estat acompanyat per l’alcalde de Carcaixent, Francesc Salom, la regidora de Benestar Social, Teresa Oliver, i la directora territorial d’Igualtat i Polítiques Inclusives de València, Isabel Serra.

 

El centre de dia per a persones amb malaltia mental crònica serà un centre específic on es desenvoluparan programes intensius de recuperació funcional i activitats estructurades d’ocupació del temps lliure. Per altra banda, el Centre de Rehabilitació i Integració Social, (CRIS), oferirà serveis específics i especialitzats orientats al món laboral, i adequats a les necessitats i situació concreta dels usuaris i de les usuàries. Actualment no es disposa de cap instal·lació d’estes característiques en tota la Ribera Alta. Es tracta d’un projecte conjunt entre la Diputació de València, l’Ajuntament de Carcaixent i la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives per al finançament de la construcció de tots dos centres, amb dotació per a 20 places en el centre de dia i per a 70 places en el CRIS.

 

Posteriorment, el director general ha visitat el Centre Ocupacional “El Clot” on 34 usuaris assisteixen a tallers de ceràmica, reciclatge de paper i jardineria. Este centre compta amb un finançament anual de la Conselleria per al seu manteniment, que en els dos últims anys s’ha incrementat fins als 286.000 euros actuals. A més, en 2016 la Conselleria hi va destinar al voltant de 20.000 euros per a obres d’accessibilitat.

 

Durant la visita al centre, Antonio Raya ha traslladat a l’alcalde de Carcaixent el compromís de la Conselleria d’ampliar per al proper any les places del Centre Ocupacional, passarà de les 34 places finançades actualment a 40, “de manera que es puga donar resposta a la demanda que existeix d’este recurs “.

 

Així mateix, el director general ha assenyalat que la Conselleria estudiarà el projecte de viabilitat de la posada en marxa d’habitatges tutelats per a persones amb malaltia mental a Carcaixent.

Deixa un comentari


 Powered by Max Banner Ads 

 Powered by Max Banner Ads 

 Powered by Max Banner Ads 

 Powered by Max Banner Ads 

 Powered by Max Banner Ads 

 Powered by Max Banner Ads 
Acceder | Diseñado por GCL Creativa de Comunicación