3.000 persones batixen el rècord de Fallers pel Món en la festa fallera de Saragossa

0
273
fallers mon crema saragossa 40
Cremà del monument a Saragossa

Fallers món castell 1 fallers mon crema saragossa 1 fallers mon crema saragossa 2 fallers mon crema saragossa 4 fallers mon paella danses saragossa 1 fallers mon paella saragossa 1

Enguany s’ha complit el cinqué any de Fallers pel Món, una iniciativa ja «consolidada» que ha batut este cap de setmana el rècord de desplaçaments amb unes 3.000 fallers en Saragossa. Fins la capital de l’Ebre viatjaren 1.200 persones en 11 autocars i altres 1.800 en vehicles particulars per rememorar la festa fallera en la capital aragonesa aprofitant el bon oratge de la segona pasqua.

Ofrena espectacular

El responsable d’esta iniciativa sorgida a Carcaixent fa cinc anys, José Enrique Amores destacar «l’espectacular ofrena» en la que desfilaren un miler de fallers i falleres pel centre de Saragossa en direcció a la Basílica del Pilar, amb representants de les cases culturals de «tota Espanya, legionaris i associacions veïnals».

Amores destaca la «consolidació del projecte» tot i no rebre cap ajuda institucional, però mostrant-se «molt agraït» als patrocinadors i als mitjans de comunicació.

La cremà va perillar

Però cada eixida fallera suposa un gra repte per als organitzadors que trobaren una gran col.laboració municipal en Ávila, Toledo i Córdova, però en Granada i ara en Saragossa «hem tingut prou complicacions», fins el punt que en la ciutat aragonessa «el dijous encara no tenim l’autorització per a fer la cremà». Una qüestió que no entenia Amores perquè havien autoritzat la mascletà aèria «envoltada d’arbres en el parc de Macanaz» i en canvi, tot i haver prop de 30 metres de distància de les falles plantades en una gran esplanada a la zona arbòrea més pròxima, les autoritats locals es resistiren fins el final per donar el vist i plau a la cremà dels monuments. Macanaz és una ampla zona ajardinada ubicada a la vorera del riu Ebre a l’esquerra del pont de Santiago.

Els fallers i falleres de l’expedició han tornat hui a les comarques valencianes especialment a la Ribera d’on procedixen la majoria dels expedicionaris.

Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here