125 tallers i milers de visitants ompliran Guadassuar en la Trobada d’Escoles en Valencià

0
29
L'alcalde de Guadassuar esta vesprada
L’alcalde de Guadassuar esta vesprada

IMG_4582 IMG_4593 IMG_4594 IMG_4602 IMG_4603

Tot preparat per a la XXXII Trobada que es celebrarà a Guadassuar el pròxim 30 d’abril

Cal destacar les partides de pilota així com tallers de coloms curtmetratge, doblatge i un dedicat a Fuster

Aquesta vesprada la sala de conferències del Centre Cultural ha acollit la presentació oficial de la revista de la XXXII Trobada de Centres en Valencià de la Ribera, i tota la feina que està al darrer d’aquesta i que enguany se celebra a Guadassuar.

Amb la presència de la comissió organitzadora de la Trobada, de la Coordinadora d’Ensenyament en Valencià de la Ribera, d’Escola Valenciana i públic en general s’ha mostrat totes les novetats que Guadassuar viurà el 30 d’abril. Seguint la línia d’afluència, més de 20000 persones podran visitar els més de 124 tallers a l’única que Trobada que se celebra a tot el territori valencià.

Guadassuar trobada revista
Joan Cortés, Voro Montañana i Rosa Almela

Des de l’Ajuntament de Guadassuar destaquen principalment que el recorregut serà a un entorn representatiu del poble com és la Gran Via, per tindre-ho tot més localitzat i agrupat amb una bona comunicació pel seu passeig central i a l’ombra dels pins.  Salvador Montañana, l’alcalde de la població, mostra orgull “perquè els carrers comptaran amb partides de pilota valenciana, animació de carrer itinerant amb música de xaranga, tres escenaris a peu de carrer i dos entaulats sense aturar-se en tot el matí”; com també, Montañana aporta que es comptarà amb la presència de la Federació Valenciana de Colombicultura per a què els més menuts coneguen el món dels coloms, i també Reciclats Ribera del Xúquer aproximarà al públic la conscienciació del reciclatge amb la presència del seu ecomòbil. També serà novetat els tallers de curmetratge i doblatge i altre dedicat a l’escriptor Joan Fuster.

Rosa Almela, Regidora d’Educació, anuncia que hi haurà un espai d’uns 800m2 a l’ombra en un dels llocs importants per a l’educació de Guadassuar, com és el pati de l’antic Col·legi Balmes, ara convertit en plaça que per a la Trobada serà un espai per a dinar i gaudir de totes les actuacions del segon entaulat i l’actuació de Dani Miquel. Almela suma que “tindrem un parc tancat per als xiquets i xiquetes, castells unflables, interessants exposicions al Centre Cultural i s’obriran les portes de l’antic Col·legi Balmes per acollir-ne un altra sobre Pilota Valenciana”.

L’Ajuntament de Guadassuar convida a tota la població i visitants que col·laboren en al tancament del matí de la XXXII Trobada ballant les danses de Guadassuar -el ball autòcton per excel·lència de Guadassuar- a les 13:45h, i també a gaudir del concert de Dani Miquel per la vesprada a la plaça Generalitat Valenciana.

A la trobada han confirmat la seua assistència, el president de les Corts Valencianes Enric Morera, el conseller d’Educació Vicent Marzà, els diputats, Joan Baldoví, Antoni Such i Mª Josep Ortega, la vicepresidenta de la Diputació Mª Josep Amigó i bona part dels alcaldes de la comarca.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here