Powered by Max Banner Ads 

 Powered by Max Banner Ads 
riberaexpress.es

Alzira projecta un insectari comarcal per a lluitar biològicament contra les plagues

Pep Carreres i Salva Iñigo en l'insectari local

Pep Carreres i Salva Iñigo en l’insectari local

insectari Salva i Carreres

Creïlles infectades pel cotonet

Creïlles infectades pel cotonet

L’Ajuntament d’Alzira projecta un insectari d’àmbit comarcal per combatre de forma biològica les plagues de cítrics, caquis i altres fruiters. 

El regidor d’Agricultura i Medi Ambient Pep Carreres així ho manifestat hui a Riberaexpress durant la visita a l’insectari municipal on s’utilitza la lluita biològica contra el cotonet amb el seu depredador natural el cryptolaemus.

Estos dies està infectant-se de cotonet la creïlla plantada en les càmeres el passat mes de febrer, amb l’objectiu de criar milers de mariquites cryptolemus que a final de juny seran escampades pel terme d’Alzira, segons l’encarregat de l’insectari Salva Iñigo, responsable de la Cooperativa Hortofrutícola -Alzicoop- que gestiona la instal.lació en la que el consistori ha invertit enguany 6.000 euros.

La conselleria d’Agricultura i Medi Ambient col.labora amb l’insectari local on té previst experimentar tipus de creïlla, de reg i temperatures amb l’objectiu “d’optimitzar la investigació” afegix Iñigo.

Esta col.laboració entre l’Ajuntament d’Alzira, la Generalitat i la cooperativa és la que les autoritats locals volen que s’amplie per desenvolupar el futur insectari comarcal que podria convertir-se en un centre d’investigació per als tractaments biològics contgra plagues com el pulgó verd i negre, el poll roig, la serpeta i la mosca blanca, a més del minador i el trips.

 

Deixa un comentari


 Powered by Max Banner Ads 

 Powered by Max Banner Ads 

 Powered by Max Banner Ads 

 Powered by Max Banner Ads 

 Powered by Max Banner Ads 

 Powered by Max Banner Ads 
Acceder | Diseñado por GCL Creativa de Comunicación