Alzira projecta un insectari comarcal per a lluitar biològicament contra les plagues

0
28
Pep Carreres i Salva Iñigo en l'insectari local
Pep Carreres i Salva Iñigo en l’insectari local

insectari Salva i Carreres

Creïlles infectades pel cotonet
Creïlles infectades pel cotonet

L’Ajuntament d’Alzira projecta un insectari d’àmbit comarcal per combatre de forma biològica les plagues de cítrics, caquis i altres fruiters. 

El regidor d’Agricultura i Medi Ambient Pep Carreres així ho manifestat hui a Riberaexpress durant la visita a l’insectari municipal on s’utilitza la lluita biològica contra el cotonet amb el seu depredador natural el cryptolaemus.

Estos dies està infectant-se de cotonet la creïlla plantada en les càmeres el passat mes de febrer, amb l’objectiu de criar milers de mariquites cryptolemus que a final de juny seran escampades pel terme d’Alzira, segons l’encarregat de l’insectari Salva Iñigo, responsable de la Cooperativa Hortofrutícola -Alzicoop- que gestiona la instal.lació en la que el consistori ha invertit enguany 6.000 euros.

La conselleria d’Agricultura i Medi Ambient col.labora amb l’insectari local on té previst experimentar tipus de creïlla, de reg i temperatures amb l’objectiu “d’optimitzar la investigació” afegix Iñigo.

Esta col.laboració entre l’Ajuntament d’Alzira, la Generalitat i la cooperativa és la que les autoritats locals volen que s’amplie per desenvolupar el futur insectari comarcal que podria convertir-se en un centre d’investigació per als tractaments biològics contgra plagues com el pulgó verd i negre, el poll roig, la serpeta i la mosca blanca, a més del minador i el trips.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here