300 embarassades es beneficien del programa d’exercicis aquàtics del Departament de la Ribera

0
36

Hospital Embarazadas piscinaSis municipis amb piscina municipal pròpia s’han integrat en este programa, que es va posar en marxa el darrer mes d’octubre

L’objectiu d’este programa, que es desenvolupa a les piscines municipals cobertes, és millorar en les dones la seua capacitat aeròbica, força, elasticitat i equilibri i reduir el risc de complicacions durant l’embaràs i el part. ·         Rafa Vila: “Recents investigacions han relacionat este tipus d’exercicis a l’aigua amb bons resultats perinatals (abans, durant i després del part)”

 Prop de 300 dones embarassades s’han beneficiat ja del programa AIPAP (Condicionament Integral i Pèlvic en l’Aigua per al Part) d’exercicis a l’aigua, que el Departament de Salut de La Ribera està duent a terme, des del darrer mes d’octubre, en col·laboració amb diversos municipis de la comarca. Així, ja són 6 els municipis amb piscina municipal pròpia que s’han integrat en este programa – Benimodo, Alzira, Sueca, Alginet, Tous i Carcaixent-, el que està permetent donar servei a les diferents poblacions que pertanyen a les seues zones bàsiques de salut. En qualsevol cas, el programa està obert a tots els municipis de La Ribera que vulguen sumar-se a ell. Es tracta d’un programa de condicionament general i sòl pelvià a l’aigua adreçat a dones embarassades, amb l’objectiu de millorar les seues condicions físiques de cara al moment del part.

 Les sessions, que es duen a terme a les piscines municipals cobertes, es realitzen sota la supervisió de les comares del Departament de Salut de La Ribera, que han rebut formació específica per dur a terme este programa. Segons ha destacat el responsable de l’Àrea Integral de la Dona del Departament de Salut de La Ribera, Rafa Vila, “un bon programa d’exercici durant l’embaràs sobre la musculatura, les estructures òssies, articular i lligamentosa de la regió sacre-ilíaca i sacre-lumbar, milloren la mobilitat pèlvica i la finalització del part, i l’aigua, en la qual la flotabilitat permet suportar només el 50% del pes corporal, és el mitjà ideal per a una dona embarassada”. Així, “recents investigacions han relacionat este tipus d’exercicis a l’aigua amb bons resultats perinatals (abans, durant i després del part)”, ha destacat Vila. El programa es porta a terme amb grups reduïts d’entre 10 i 15 dones i consta de 8 sessions de 50 minuts cadascuna, en les quals les futures mares exerciten la seua capacitat aeròbica, milloren la seua força, elasticitat i equilibri, reduint el risc de complicacions durant l’embaràs.

Les dones embarassades dels municipis acollits al pla i les seues zones bàsiques que vulguen beneficiar-se d’ell, només han de comunicar-ho a la comare del seu centre de salut i seran integrades en el programa a partir de la setmana 28 (aproximadament als 6 mesos) de gestació.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here