Els dosels i les processons batixen rècords d’assistència en la Setmana Santa d’Alzira

0
36
Processó de lesAntorxes anit
Processó de lesAntorxes anit en la Vila

Processó Antorxes alzira

 

Cua davant el dosel del Sepulcre el passat dilluns
Cua davant el dosel del Sepulcre el passat dilluns
Confrare de l'Ecce Homo amb l'antorxa
Confrare de l’Ecce Homo amb l’antorxa

L’alcalde d’Alzira Diego Gómez ha valorat “molt positivament” la presència massiva de visitants als dosels i a les processons que amb la col.laboració del bon oratge podrien haver batut rècords d’assistència. El mateix president de la Junta de Germandats i Confraries Vicent Fábregues havia presagiat fa una setmana que enguany podria vindre “més visitants que mai”.

“Estos dies hi havia molta presència de gent al carrer, açò li ha donat vida econòmica i comercial i s’ha beneficiat l’hosteleria d’Alzira” segons ha estimat la primera autoritat local, satisfeta de l’atractiu que exercixen les falles i la Setmana Santa, dos importants festes alzirenyes declarades d’Interés Turístic Nacional.

Els dosels han omplit estos dies els carrers de la ciutat, ja el passat dilluns per la vesprada es registraren les primeres cues, fet que denota la major presència de visitants que anit arribava al seu punt més àlgid en coincidir amb la Processó de les Antorxes i el Toc del Silenci.

Gómez que ha destacat “l’elevat nivell dels dosels” ha comentat a Riberaexpress que en el mes de maig hi han dos importants esdeveniments per “traure la gent al carrer i atraure visitants”, com són la I Fira de Productes Ecològics “Biosfira” i el “NanoFest”, un cap de setmana dedicat a activitats per als més menuts.

7.000 capurutllos

L’alcalde espera que hui en la processó del Divendres Sant es confirme la gran assistència de visitants i que, una vegada més Alzira “és un referent amb la festa de la Setmana Santa. A les 18:30 d’esta vesprada eixirà la desfilada en la que participen al voltant de 7.000 confrares procedents de 18 germandats que disposen de 25 pasos.

Pérez Galdós un carrer important per a la festa

Estos dies s’ha detectat la presència d’estrangers francesos, anglesos, nòrdics i també nacionals i s’espera que les estadístiques oferisquen rècords d’assistència que “beneficien a tota la ciutat”.D’altra banda Gómez no ha refugit a la polèmica del carrer Pérez Galdós on ha destacat el “consens” havut entre l’Ajuntament i la JHHCC a l’hora d’ampliar el vial per al pas de les processons. Un fet provisional donatque a la pròxima Setmana Santa les obres que es faran al llarg d’este estiu estaran finalitzades. “Pérez Galdós és un carrer important per a la festa i en el disseny hem tingut en compte este fet” diu l’alcalde i per això només hi haurà una fila d’arbres ubicada a la banda esquerra mirant des de la Plaça Major i unes “voreres baixes que permetran un ampli espai”.

Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here