Carcaixent demana al Govern el “desmantellament” de la central nuclear de Cofrents

0
14

COFRENTS P. Dominguez

El ple de Carcaixent ha aprovat demanar al Govern “el tancament i desmantellament” de la central nuclear de Cofrents quan finalitze l’actual període de pròrroga de funcionament al març de 2021.

El darrer ple de Carcaixent va aprovar una proposta traslladada pel grup municipal Reiniciem, on es demanava al Govern Central el tancament i el desmantellament de la Central Nuclear de Cofrents al març de 2021, data en la qual finalitza l’actual període de pròrroga de funcionament.

A més, en la proposta acordada, també es demanava que no s’autoritzara la construcció d’un nou Magatzem Temporal Individualitzat de residus radioactius dins dels terrenys de la central nuclear, per ser innecessari, ja que la central disposa de capacitat d’emmagatzematge suficient fins a dia del seu tancament i aquest nou magatzem no seria una altra cosa que una “excusa” per a allargar la vida de la central altres 20 anys.

La iniciativa de Reiniciem va ser secundada amb els vots favorables de Compromís i Psoe i l’abstenció del Partit Popular, UxV i Gent de Carcaixent.

Carles Albert, portaveu de Reiniciem i encarregat de defensar la proposta, ha defensat també la necessitat urgent de modificar el marc normatiu que ha paralitzat la implantació de les energies renovables per a permetre l´autoconsum de balanç net, tal com es fa en altres països, així com també fomentar a nivell local la instal·lació de mòduls solars per a calfar aigua en substitució de termos elèctrics.

Per al portaveu de Reiniciem, aquesta proposta que s’està aprovant en moltes localitats així com en les Corts Valencianes, demostra la sensibilització cada vegada major en favor de les energies renovables i el canvi climàtic, així com la preocupació pel perill que suposen les centrals nuclears, ja que actualment són perilloses i velles i no és desgavellat que es poguera produir un accident nuclear si es contínua allargant la vida d’aquestes a través de pròrrogues irresponsables.

A més en el ple va defensar la necessitat d’impulsar les energies renovables perquè de forma progressiva vagen substituint a l’energia nuclear, ja que cal prendre exemple d’altres països que ja estan prenent aquesta iniciativa malgrat no comptar amb la climatologia que ofereix el nostre país i així deixar de ser ostatges d’un sistema elèctric què és una estafa.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here