La Junta de Personal de l’Hospital satisfeta perquè «es recuperaran els drets furtats als treballadors»

0
236

HOSPITAL Cáncer genéticoDesprés de la reunió mantinguda este matí per representants de la Junta de Personal amb responsables de la Conselleria de Sanitat, vos traslladen les conclusions de la mateixa:

Ratifiquen que van a mantenir íntegra tota la Cartera de Serveis que actualment es presten al Departament de La Ribera, es a dir, que continuaran  totes les especialitats que hui estan funcionant en l’Hospital de La Ribera.

Gestió directa no per fundació

Els responsables de la Conselleria de Sanitat informen que, després d’haver consultat diferents informes jurídics, la figura jurídico-laboral més apropiada per a utilitzar en la subrogació del personal laboral que treballa al departament de La Ribera és el de «Personal Laboral no Fixe». Que este personal no pot ser fixe, perquè en l’actualitat tampoc ho és. Són un personal Indefinit. Que van a mantindre tots els drets i les condicions laborals d’este personal i que la gestió va a ser directa, no a través de fundacions, empreses públiques…Que serà una situació més garantista i que es farà per a que no es vulneren drets, però que tampoc es puga impugnar.

Que no subrogar al personal laboral, implica que els drets generats pels treballadors i treballadores de l’empresa, han de ser assumits per l’Administració i originar unes despeses en indemnitzacions que són habituals en les empreses privades, però que les Administracions públiques no realitzen.

Que van a recuperar tots els drets del personal Estatutari de la Conselleria de Sanitat que treballa al Departament de La Ribera, Concurs de Trasllats, Concurs Oposició, Mobilitat Interna, Borsa de Treball…a partir de l’1 d’Abril de 2018.

Que la finalitat d’este procés és que les places noves que es creen siguen de personal estatutari i que les places del personal laboral siguen a extingir, per lo que vagen transformant-se gradualment en ocupació pública.

Que no van a establir un calendari d’estatutarització del personal, ja que volem que siga una evolució tranquil·la i voluntària, que es produeixca d’una forma natural i amb una continuació i estabilitat de l’Atenció Sanitària a la població a partir del dia 1 d’Abril de 2018.

Que nosaltres considerem que va a ser una transformació complicada i que ens alegrem que ens retornen els drets que ens havien sigut furtats durant tants anys per a beneficiar en tot moment a l’empresa Ribera Salud.

Que es realitzarà un Pla de Recursos Humans específic per a integrar a la plantilla del Departament de La Ribera, per a poder contemplar totes les peculiaritats laborals del personal.

Demanem que s’augmente la plantilla per a cobrir les necessitats reals de la població de cobertura i la cartera de serveis, així com que es realitze un pla d’inversions com en la resta de departaments en infraestructures, centres, materials i equipaments.

Ens convoquen per a una nova reunió este divendres 7 d’Abril a les 9,30h en la Conselleria de Sanitat. Esta Junta de Personal va a vetllar per la defensa i la recuperació de tots els drets laborals del personal de la Conselleria de Sanitat i per la defensa de la qualitat assistencial a la ciutadania.

La Presidenta: Àngels López

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here