Bunyols de Sant Josep amb carabasses de la Murta

0
40
Adela amb els seus bunyols de la Murta
Adela amb els seus bunyols de la Murta

bunyolera murta 3

bunyolera murta 2

bunyolera murta 1

bunyolera murta

La matèria prima és molt important a l’hora de fer un bon bunyol encara que hi han altres secretets per a este producte gastronòmic tan tradicional de les falles.

Així Mª Adela, que porta sis anys venent bunyols a l’avinguda Sants Patrons d’Alzira, aprofita les carabasses que cultiva el seu home a la Murta. “Perquè un bunyol siga bó la carabassa ha de ser de qualitat” comenta Adela mentre anit venia els últims bunyolsdel primer dia de falles.

Oli a 200º i dits mullats

Però no és la única premisa perquè estiga sabròs; per fer la massa cal barrejar bé la carabassa amb la farina i el rent “tens que mimar-los” diu Adela que utilitza, al peu de la lletra, la mateixa recepta que li va ensenyar sa mare. Moltes clientes li pregunten “qué fas per a qué puje la massa” i ella contesta que el fred és el seu principal enemic. A més l’oli ha d’estar en el sue punt “al voltant de 200 graus” en l’olla. I ja quan pesiga la massa per fer el bunyol aconsella “els dits tens que tindrel,s mulladets en aigua, la pasta té la tens que llevar dels dits” afegix.

La crisi va provocar la seua eixida al carrer en falles; confessa que és molt matinera i que a les 7 del matí ja està en la caseta per oferir als alzirenys i vistants este producte típic de la carabassa que va molt unit a la festa de Sant Josep.

La gent que els prova repetix, com reconeixia, anit,  una habitual consumidora dels bunyols d’Adela al voltant de les 10 de la nit, per tancar el primer dia de falles a Alzira.

Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here