Ad
riberaexpress.es

Alzira rependrà pròximament al digitalització dels fons històrics de l’Arxiu Municipal

Arxiu alzira digitalitzacióL’Ajuntament d’Alzira reprendrà pròximament la digitalització dels fons històrics de l’Arxiu Municipal

Els treballs que s’iniciaran en breu, a través de l’acreditada empresa Digitalitzacions Codoñer SL, consistiran a donar continuïtat a allò que s’ha iniciat fa temps que ha permés preservar i servir els investigadors còpies de documents originals com ara els Pergamins de la Cancelleria Real, pergamins menors i comuns, Cartes i cèdules reals manuscrites i impreses i llibres de gran valor com el dels Privilegis de la vila, conegut com Aureum Opus, els de la Sèquia Real del Xúquer, les sessions de Talls o els llibres d’Actes Municipals dels anys 1388 a 1518.

Del procés de digitalització s’obtindran pàgines digitalitzades en format TIFF en la versió 6.0 o superior sense comprimir (còpia màster) que permetran la preservació dels originals i l’obtenció de còpies en el mateix format o en altres per a usos diversos.

D’eixes imatges en TIFF es realitzarà una còpia en format JPEG, de qualitat alta i mínima pèrdua d’informació, així com una còpia en format PDF/A per unitat documental. Amb la digitalització l’investigador podrà disposar en el seu propi domicili, a través del préstec, el CD amb la documentació que precise i en un termini breu de temps, podrà consultar des de qualsevol lloc i a través de la xarxa els documents històrics de l’Arxiu Municipal d’Alzira sense necessitat de desplaçar-se a l’arxiu.

Isabel Aguilar, vicealcaldessa i regidora de Patrimoni, ha assenyalat que “En esta ocasió  els documents que es van a digitalitzar són els acords municipals presos per l’Ajuntament d’Alzira en el segle XIX”.

Deixa un comentari

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Acceder | Diseñado por GCL Creativa de Comunicación