Alzira rependrà pròximament al digitalització dels fons històrics de l’Arxiu Municipal

0
27

Arxiu alzira digitalitzacióL’Ajuntament d’Alzira reprendrà pròximament la digitalització dels fons històrics de l’Arxiu Municipal

Els treballs que s’iniciaran en breu, a través de l’acreditada empresa Digitalitzacions Codoñer SL, consistiran a donar continuïtat a allò que s’ha iniciat fa temps que ha permés preservar i servir els investigadors còpies de documents originals com ara els Pergamins de la Cancelleria Real, pergamins menors i comuns, Cartes i cèdules reals manuscrites i impreses i llibres de gran valor com el dels Privilegis de la vila, conegut com Aureum Opus, els de la Sèquia Real del Xúquer, les sessions de Talls o els llibres d’Actes Municipals dels anys 1388 a 1518.

Del procés de digitalització s’obtindran pàgines digitalitzades en format TIFF en la versió 6.0 o superior sense comprimir (còpia màster) que permetran la preservació dels originals i l’obtenció de còpies en el mateix format o en altres per a usos diversos.

D’eixes imatges en TIFF es realitzarà una còpia en format JPEG, de qualitat alta i mínima pèrdua d’informació, així com una còpia en format PDF/A per unitat documental. Amb la digitalització l’investigador podrà disposar en el seu propi domicili, a través del préstec, el CD amb la documentació que precise i en un termini breu de temps, podrà consultar des de qualsevol lloc i a través de la xarxa els documents històrics de l’Arxiu Municipal d’Alzira sense necessitat de desplaçar-se a l’arxiu.

Isabel Aguilar, vicealcaldessa i regidora de Patrimoni, ha assenyalat que “En esta ocasió  els documents que es van a digitalitzar són els acords municipals presos per l’Ajuntament d’Alzira en el segle XIX”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here