Powered by Max Banner Ads 

 Powered by Max Banner Ads 
riberaexpress.es

Neus Jornet de Polinyà guanya a Algemesí el premi a joves investigadors de la Ribera

Algemesi premi científic 17

El jurat del certamen

Gonzalo Abellán guanya el premi científic d’Algemesí amb un treball sobre els nous materials bidimensionals

El treball presentat per Gonzalo Abellán Sáez ha aconseguit el primer premi de la XII edició del premi científic tècnic d’Algemesí dotat amb 5.000 euros. El treball, que serà explicat per l’autor en l’acte de lliurament dels guardons el proper 3 de març, tracta sobre els nous materials bidimensionals més enllà del grafeno.

El premi al millor treball per a joves investigadors de la Ribera, dotat amb 1.500 euros, ha estat per a Neus Jornet Martínez, de Polinyà del Xúquer, per la seua investigació de la zeïna com a material biodegradable per al subministrament eficaç de fosfatasa alcalina i substrats en biokits i biosensores.

Aquest any s’han presentat 21 treballs a aquest certamen científic, dels quals sis procedeixen de poblacions de la Ribera. L’alt nivell investigador que registra la convocatòria ha motivat que es concedeixin tres accésit de 500 euros cadascun d’ells a Diego Mateo Mateo, Nuria Ortigosa Araque i Alejandro Herreros Pomares. A criteri del tribunal es concedeix esment honorífic a Ana Ortega i Estefanía Tarazón, Ruth Martínez, Francisco Fortea i Julia Vallejo, Isabel Aparici, Jesús Eiras i Sara Puig.

El jurat està format per Salut Botella, professora de Biotecnologia; Enric Navarro, catedràtic de Física Aplicada; Rosa Cibrián, professora de Biomedicina; José Vicente Castell, director de la Fundació per a la Investigació de l’Hospital La Fe; Enrique Vaqué, doctor en Química; Pilar Campins, vicerectora d’Investigació i Política Científica de la Universitat de València; José Enrique Capilla, vicerector d’Investigació i Innovació de la Universitat Politècnica de València, els regidors Palma Egido i Pere Blanco, i l’alcaldessa d’Algemesí, Marta Trenzano. El professor d’Informàtica, Jaume Segura, és el secretari del jurat.

L’alcaldessa d’Algemesí, Marta Trenzano, ha destacat la importància d’una convocatòria que és “una de les poques oportunitats que tenen els joves investigadors valencians de veure reconeguts el seu esforç”, al mateix temps que ha valorat com a “imprescindible” el suport que donen tots els anys tant la Universitat de València com la Universitat Politècnica de València al premi d’investigació científic i tècnic Ciutat d’Algemesí.

Deixa un comentari


 Powered by Max Banner Ads 

 Powered by Max Banner Ads 

 Powered by Max Banner Ads 

 Powered by Max Banner Ads 

 Powered by Max Banner Ads 

 Powered by Max Banner Ads 
Acceder | Diseñado por GCL Creativa de Comunicación