Els veïns de Piletes accepten la provisionalitat del canvi de sentit d’este carrer d’Alzira

0
18
Carreres davant els veïns del carrer Piletes
Carreres davant els veïns del carrer Piletes

Piletes veins Llopis Piletes veïna Piletes veïns Pedro Piletes veïns parlamen Piletes veins taula

L’Ajuntament d’Alzira talla este dimarts el tràfic en Hort dels Frares, canvia provisionlament el sentit de la circulació del carrer Piletes i elimina l’aparcament del tram de Pérez Galdós comprés entre la Plaça Major i el creuament amb Reis Catòlics on instal.larà unes jardineres per beneficiar els vianants

Els veïns del carrer Piletes i dels voltants han debatut esta nit la proposta provisional del govern local que consisteix, bàsicament, en canviar el sentit de la circulació perquè el trànsit que fins hui entrava per Hort dels Frares per anar al centre de la ciutat no colapse l’estret carrer Piletes.

Canvi de sentit en el carrer Xúquer

Els regidor de Medi Ambient, Pep Carreres, va pendre nota de nombroses propostes del veïnat, entre elles l’exposada pel forner Salvador Llopis de canviar la direcció del tràfic en el carrer Xúquer per facilitar l’accés dels vehicles que, a partir d’este dimarts, es dirigisquen per Piletes al carrer Dr Ferrán. També d’aquelles que han demanat l’eliminació de les voreres per facilitar l’accés a les vivendes de les persones amb problemes de mobilitat.

Algun demanà la peatonalització total del carrer, encara que esta mesura repercutirà en altres de la zona com Rei en Jaume, Progrés i Sant Caietà.

Menys tràfic en Piletes

Carreres considera que, amb esta mesura, “hi haurà menys tràfic per Piletes” i a més exposà les línies mestres del consistori en esta legislatura destinades, principalment “a fer una ciutat més habitable i atractiva”.

El representant municipal deixà ben clar que en els carrers que es peatonalitzen els residents podran accedir als seus respectius garajos. En el cas d’Hort dels Frares, que afectà també als carrers Santa Rita i Escoles Pies, els vehicles entraran i eixiran per la Plaça Major.

Reis Catòlics el més perjudicat

El responsable de l’àrea de Medi Ambient ha reconegut que el carrer “més perjudicat” d’esta iniciativa serà Reis Catòlics perquè augmentarà el tràfic”, fet que resoldrà segons s’ha compromés en una segona fase del pla. També està pendent de resoldre el problema dels aparcaments. Una de les solucions seria la d’utilitzar el centenar de places vuides existents en el nou edifici de la Plaça de les Lletres Valencianes, així com el parking de la Plaça de la Generalitat.

Un comerciant de Piletes considera “positiva” la peatonalització del centre d’Alzira, “perquè a la llarga serà beneficiòs donat que les nostres cases i comerços tindran més valor”.

Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here