El Circuit Cajamar-Ribera del Xúquer es consolida en la VII edició

0
216

Carlet Carreres Populars

El director general d’Esports, Josep Miquel Moya presidix la presentació d’este circuit comarcal de 15 carreres populars.

Carlet va acollir ahir la presentació del VII Circuit Cajamar Ribera del Xúquer, un circuit de carreres populars de la nostra comarca, un acte que va comptar amb la representació dels clubs participants i dels regidors i alcaldes de les 15 poblacions de la Ribera que donen suport al circuit, entre ells els alcaldes del Mareny de Barraquetes i de Benimodo i regidors de Catadau i Gavarda.

L’acte presentat per la periodista Amparo Piqueres comença amb un recorregut audiovisual pel circuit de 2016 i una entrevista al guanyadors de l’edició anterior, José Luis Almiñana, i el representant del club guanyador de l’edició anterior, Carlos Alcañiz. Ambdós feren recomanacions a tots els corredors que com ells també volen aconseguir la primera posició a les curses.

El president del Circuit Cajamar Ribera del Xúquer, Benja Mansilla, a més d’agrair el treball dels clubs, els espònsors i l’ajuntament, va destacar la repercussió que ja este circuit consolidat amb esta setena edició «portant el nom de la comarca per bandera» i aprofita per demanar el suport d’entitats com la Mancomunitat de la Ribera Alta i la Conselleria. En segon lloc, el president del club d’atletisme Els coixos, Ramon Trullenque, destaca les novetats tècniques i les millores de la Volta a peu «Ciutat de Carlet» d’enguany, que celebra el 25é aniversari, un aniversari que ha motivat que enguany Carlet torne a ser amfitriona del circuit per segon any consecutiu. A la taula presidencial del circuit també va estar el regidor d’esports de Carlet Ramon Boronat i l’alcaldessa de Carlet, Maria Josep Ortega, qui a més de felicitar Els Coixos, va destacar el caràcter d’un esport que «contagia i va guanyant més adeptes, com va passar en Carlet ara fa més d’un quart de segle, quan un grup de pares que acompanyaven als seus fills i filles a córrer a altres pobles, crearen el club».

El president de la Mancomunitat de la Ribera Alta, Txema Peláez destaca no sols la importància de la unió entre pobles per a compartir un circuit que du l’etiqueta de la Ribera, sinó perquè a més, explica Peláez: «servix per a conéixer els nostres paratges i els nostres pobles, molta gent coneix els pobles de la Ribera perquè ha anat a participar en les seues carreres». Finalment, el director general d’esports, Josep Miquel Moya alaba la iniciativa que s’està duent a la Ribera i també a altres comarques de crear circuits comarcals: «iniciatives que tracten d’aprofitar les experiències individuals per  a bastir  un projecte col·lectiu amb un component de solidaritat realment lloable». Moya, a més cridà a la participació en les curses del circuit, tenint en compte que el més important és disfrutar del camí.

Esta setena edició del circuit comptarà amb 15 carreres populars que comencen enguany més prompte que mai,  amb el Gran Fons de Torís Memorial Raimon Sòria (16 km) el pròxim mes de febrer, li seguirà Catadau, Alcàntera, Benimodo, Gavarda, l’Alcúdia, Alzira, Algemesí, Sant Joanet, Mareny de Barraquetes, l’Ènova, Montserrat, Manuel, Alginet i tancarà Carlet.  Igual que en l’anterior edició, els corredors poden inscriure’s fins al 20 de maig, quan es disputa la carrera d’Alzira.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here