Alzira suma 525 l/m2 en un mes el mateix que la mitjana anual de pluja

0
225
Camp de caquis d'Alzira
Camp de caquis d’Alzira
Cítrics afectats pel pixat
Cítrics afectats pel pixat

Els rius, barrancs, sèquies i horts d’Alzira encara estan absorbint la barbaritat d’aigua caiguda el darrer cap de setmana (195 l/m2), als que cal sumar altres 330 l/m2 recollits en l’últim mes. És a dir s’han arreplegat un total de 525 l/m2 en menys de 30 dies quan el pluviómetre de la Cooperativa Alzicoop contabilitza, anualment, una mitjana d’entre 450 i 550 l/m2.

Així és habitual comprovar que un bon grapat de camps  de cultiu es troben encara inundats, un fet molt dolent tant per a la fruta -cítrics i caquis- com per als arbres.

Arrels asfixiades

Segons el tècnic d’Alzicoop, Toni Soler, l’aigua estancada produix a tarongers i caquisers «una asfixia radicular», és a dir que no deixa respirar a les arrels per «caréixer d’aire». Mentre el pixat fa caure les satsumes, clementines i navelines principalment i l’excés d’humetat causa taques negres ens els kakis que evita la seua comercialització.

Pixat i taques

Segons Alzicoop al 90% de les satsumes pendents de collir, el pixat farà caure entre el 50 i el 60% d’esta varietat. Més del 80% de les clementines que estan en l’arbre també seran víctimes de l’extraordinària humetat existent en els camps i tampoc resistiran un 20% de les taronges que pengen dels  tarongers.

Amb l’eixida del sol i l’elevació de les temperatures les cooperatives agràries i el sindicats temen una caiguda massiva de cítrics al llarg d’esta setmana.

Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here