El Pla Especial de la Vila supera l’últim tràmit i sols depén de la Generalitat

0
179

El Pla Especial de la Vila d’Alzira ha superat l’últim tràmit perquè l’aprove definitivament la Generalitat Valenciana

Concretament, faltava l’informe favorable a l’efecte d’inundabilitat, conegut com PATRICOVA, el qual ha sigut emés recentment. Amb este fet, el Pla Especial de la Vila ja compta amb tots els informes sectorials favorables, per tal de poder remetre l’expedient a la Comissió Territorial d’Urbanisme, òrgan que haurà d’aprovar definitivament este instrument urbanístic.

Amb el Pla l’Ajuntament d’Alzira tindrà plenes competències urbanístiques i patrimonials a la Vila, amb l’excepció dels anomenats BIC (Bens d’Interés Cultural). A més, amb l’aprovació definitiva del Pla, la Vila comptarà amb una regulació pròpia i distinta de la resta del municipi, esperant que puga servir com a element dinamitzador d’esta zona, atés que els expedients seran resolts pel mateix Ajuntament i, per tant, s’acurtaran els terminis de tramitació de les corresponents autoritzacions.

Dinamització de la zonala-vila-pla-especial

A partir de l’aprovació definitiva immediata del Pla, seran coneguts els criteris d’edificació i urbanització de la Vila, la qual cosa produirà una major seguretat jurídica i, per tant, una dinamització d’esta zona, depenent sols del criteri i tramitació municipal, i no de la Generalitat.

L’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, ha valorat esta notícia: “Cal felicitar-se ateses les especials circumstàncies que concorren en una zona que, simultàniament, necessita protecció patrimonial i dinamització social i econòmica”.

Llarga tramitació

Comptar amb tots els informes sectorials favorables ha suposat una llarga tramitació. L’últim any s’han produït diverses reunions en Conselleria per tal de desbloquejar el Pla que portava molt de temps paralitzat. Fruit d’estes negocions es culmina tot amb els últims treballs que significaran l’aprovació definitiva del Pla Especial de la Vila.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here