L’Alcúdia seu del Parlament dels xiquets i xiquetes

0
236

alcudia-parlament-xiquetsL’Ajuntament de l’Alcúdia acull el Parlament dels xiquets i xiquetes, celebrat amb motiu del Dia Internacional dels Drets de la Infància.

El Saló de Plens de l’Ajuntament de l’Alcúdia ha estat l’escenari de la celebració del Parlament dels xiquets i xiquetes, composat per l’alumnat de 6é de tots els col·legis de la localitat.

Durant l’acte, que va ser presidit per Andreu Salom, alcalde de l’Alcúdia, i on també va intervenir Pilar Huertas, regidora d’Educació, els i les escolars dels diferents centres van parlar al voltant dels drets de la infància que prèviament havien escollit i treballat en cada aula.

Així, el CEIP Heretats va intervenir al voltant dels Drets de Supervivència, el CEIP Batallar dels Drets de Desenvolupament, el Col·legi Sant Andrés dels Drets de Protecció i, finalment, el CEIP Les Comes va parlar dels Drets de Participació. En cadascuna de les seues intervencions, l’alumnat explicava el bloc de drets dels que anaven a parlar, l’evolució i situació actual d’eixos drets al món, què és el que demanaven a les autoritats perquè aquests drets siguen garantits per a tots els xiquets i xiquetes i quin era el compromís que l’alumnat adquiria perquè aquests drets foren una realitat.

El Parlament dels xiquets i xiquetes és una activitat emmarcada dins del projecte “Una altra infància en aquest món”,de la Fundació i Pau i Solidaritat del País Valencià, que està adreçat al professorat i a l’alumnat d’Educació Infantil i Primària i que promou la reflexió conjunta per a afavorir l’anàlisi crítica i transformadora davant les desigualtats i les injustícies socials.

Aquest era l’últim acte que es feia al voltant del Dia Internacional dels Drets de la Infància, doncs durant el mes de novembre els col·legis de l’Alcúdia han treballat al voltant d’aquesta temàtica en tots els cursos: en infantil mitjançant contacontes, en el 1er cicle de Primària amb una festa de la infància, en el 2n cicle i 5é de Primària  realitzant murals i en 6é de Primària escollint i treballant els blocs de drets que després exposarien en el Parlament.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here