Alzira prepara l’organització d’una Fira d’Agricultura i Productes Ecològics

0
182

fira-comercial-prod-ecologics-plantesLa regidoria de Promoció Econòmica i Ocupació i IDEA ha mantingut els primers contactes per a organitzar una Fira d’Agricultura Ecològica i altres productes ecològics en la ciutat d’Alzira, que tindrà lloc previsiblement a finals d’abril i principis de maig del 2017.

La proposta inicial consisteix a posar en contacte i promocionar productors, distribuïdors, compradors i la ciutadania d’Alzira i la Ribera per a potenciar els productes ecològics, tant agrícoles com altres vinculats a ell (transformació d’aliments, tractaments de plagues, comerç de proximitat…), així com altres sectors econòmics en què la biotecnologia està adquirint protagonisme (com la construcció). I s’està mantenint reunions amb associacions i entitats interessades en la matèria, tècnics i empreses del sector i l’Associació Empresarial d’Alzira.

Segons Ivan Martínez, regidor de Promoció Econòmica i Ocupació: «els distints departaments de l’Ajuntament, com ara Medi Ambient, Serveis Públics, IDEA, etc., estem treballant per a consolidar un sector de futur com és el lligat a l’agricultura ecològica i altres productes que milloren la sostenibilitat ambiental i econòmica, també en la nostra ciutat i comarca.

Des d’IDEA s’està organitzant una Fira que puga servir de plataforma i impuls de tot plegat. Cal recordar que el projecte europeu ‘El nostre Camp Avança’ fet de forma conjunta entre l’Ajuntament de Xàtiva i Alzira, que encara està pendent d’aprovació pel programa Urban de fons europeus i de fons autonòmics a través del PATER, ja ha contemplat la creació d’una cooperativa agroecològica amb aportació pública».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here