Quatre seleccions de pilotaris disputaran la Matinal de Pilota Fallera de Carlet

0
115

carlet-pilotaris-fallersLa Fallera Major de València, Raquel Alario, presidirá l’acte.

Carlet acollirà el dissabte 12 de novembre la Primera Matinal de Pilota Fallera, un esdeveniment que se celebra per primera vegada i que pretén promoure l’esport autòcton dins del món faller.

L’esdeveniment comptarà amb la participació de les seleccions de pilotaris de Torrent, la Pobla de Vallbona, de la Junta Central Fallera i l’equip amfitrió de Carlet.  La JCF, amb el suport de la Federació de Pilota Valenciana, a través de Juan Contreras, delegat federatiu per al món faller, ha disposat un programa de partides que es disputaran al carrer de Joan Peset dissabte a partir de les 10 del matí. L’acte comptarà amb la presència del món faller local i el món de la pilota i amb les falleres majors dels municipis participants, presidides per la Fallera Major de València, Raquel Alario.

La presentació d’esta jornada va comptar amb la presència del delegat de juntes locals falleres de la JCF, Manuel Jorge, qui va destacar la importància d’esta matinal per a impulsar un futur campionat on participen més poblacions falleres on este esport estiga implantat en el món faller. Per part de la Federació Valenciana de Pilota, el vicepresident, Juan Contreras, reconegué l’esforç que va fer la població per acollir este esdeveniment i justifica l’elecció de Carlet per la gran tradició de pilotaris i la importància del Trinquet de Carlet en la història de la pilota valenciana. L’alcaldessa de la ciutat, M. Josep Ortega, manifestà l’orgull per l’elecció no sols per la vinculació de Carlet amb este esport sinó també pel dinamisme de les falles carletines i la junta local. Pel que fa al Trinquet de Carlet, l’alcaldessa, M. Josep Ortega, va afirmar «es va tancar el Trinquet, amb les dificultats actuals, econòmiques i tècniques que entrebanquen la recuperació, però ningú podrà evitar que es continue jugant a un esport tan estimat i valorat».

La presentació va comptar a més amb la presència de pilotaris de diverses generacions com Natalio o Pablo Salvador.

Pel que fa a les partides de dissabte, l’arbitre serà Aureli López, director del programa radiofònic «Va de bo» i enfrontaran l’equip local a l’equip de Torrent i a l’equip de la Junta Central Fallera al de la Pobla de Vallbona. Tal com explicaren els responsables de l’esdeveniment, les partides es jugaran en pilota de badana i no de baqueta, per qüestions de seguretat ja que les partides tindran lloc al carrer i s’espera que hi haja molt de públic.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here