Alzira oferirà cursos de formació fallera amb la col.laboració de la Universitat

0
198
fundacio-universitat-ivan-m
Ivan Martinez amb el rperesentant de la Universitat

falles-alzira-4L’Ajuntament d’Alzira s’ha reunit amb la Fundació Universitat-Empresa de la Universitat de València per a col•laborar en el programa “Falles i creativitat”

La Universitat de València ha llançat el postgrau “Expert Universitari en Falles i Creativitat” que ofereix per primera vegada el títol d’expert en falles i creativitat. L’Ajuntament d’Alzira, que té com a un dels seus objectius fomentar la professionalització i capacitació del món faller, s’ha oferit per a dur a avant aquesta iniciativa també en la nostra ciutat.
Ahir va tindre lloc una primera reunió de treball entre el regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Ivan Martínez, i el director del programa i professor de la Universitat, Gil-Manuel Hernàndez, per col•laborar en la formació d’aquelles persones interessades en l’estudi del món de les falles també en la nostra ciutat, on es realitzaran una part pràctica de 40 hores d’aquestos cursos.
Segons Ivan Martínez: “la creació d’aquest títol des de la primera universitat valenciana és del tot benvinguda, les falles constitueixen una manifestació cultural i festiva, però també econòmica i socialment, de primer ordre.

En el programa es contempla multitud d’aspectes arrelats al nostre teixit econòmic, social i cultural: la construcció de les falles, la indumentària, orfebreria, la música, el seu impacte econòmic, i fins a les activitats de les comissions falleres, lligades a la sociabilitat, passant pel vessant literari de les falles que inclou poesia, teatre, prosa o periodisme.”
Cal recordar que des de l’Ajuntament d’Alzira i IDEA s’han dut a terme projectes i col•laboracions conjuntes amb les universitats valencianes: la realització de pràctiques formatives de l’alumnat de la universitat amb l’Ajuntament, les jornades d’UNISOCIETAT en l’arxiu municipal, xarrades i conferències acadèmiques i la primera edició de la Universitat de Primavera en les instal•lacions d’IDEA.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here