Mig centenar de voluntaris netejaran el Xúquer al seu pas per Alzira

0
97
Neteja assut Sueca en 2013
Neteja assut Sueca en 2013

Prop de mig centenar de voluntaris netejaran el Xúquer al seu pas per Alzira amb la col·laboració de Decathlon Carcaixent i la Fundació Limne

El pròxim 25 de setembre, la Fundació Limne i Decathlon Carcaixent han preparat una activitat de neteja i inspecció de les aigües de la Xúquer al seu pas per Alzira. El punt de trobada serà l’aparcament de Decathlon Carcaixent a les 9:30 del matí.

Esta iniciativa, que compta amb el suport de la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alzira, pretén millorar l’entorn del paratge i conscienciar els veïns i veïnes d’Alzira i la comarca de la importància de protegir els nostres espais verds.

 La iniciativa està coordinada per la Fundació Limne. Esta entitat, sense ànim de lucre, va nàixer en 2007 i es dedica a la gestió i conservació dels ecosistemes aquàtics del nostre territori. Treballen en la recuperació d’espècies autòctones i el control d’espècies invasores; netegen les riberes dels rius; fan seguiment de la qualitat de les aigües i treballen en la conscienciació social a partir del voluntariat mediambiental.

 Per a dur a terme la neteja es comptarà amb prop de mig centenar de voluntaris. Per a participar cal inscriure’s en la botiga de Decathlon Carcaixent. A més, esta entitat regalarà als participants camisetes i un refrigeri per haver participat.

D’altra banda, la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament  d’Alzira col·laborarà en l’arreplega dels residus que retiren els voluntaris. Es prepararan contenidors i bosses de fem per a arreplegar tots els residus. El regidor, Pep Carreres, ha dit “Estes accions són imprescindibles per a fomentar la participació activa de la ciutadania en la conservació i millora dels nostres espais naturals. Iniciatives com estes sempre tindran al costat a l’Ajuntament d’Alzira”.

Sales Tomás, directora de la Fundació Limne ha destacat que el voluntariat ambiental és una ferramenta més per a acabar amb el problema de brutícia i falta de civisme en determinats paratges com els rius, sovint, utilitzats com a abocadors. “És una manera de vincular a la ciutadania amb els espais naturals d’Alzira i Carcaixent”.

Per la seua banda des de Decathlon consideren que participar d’iniciatives com esta contribuïx que treballadors i clients estretisquen els seus vincles amb el riu i òbriguen els ulls davant d’una realitat.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here