Gabriela Bravo anuncia que la Generalitat iniciarà el Palau de Justícia d’Alzira en 2017

0
802
L'alcalde d'Alzira amb la Consellera de Justíca
L’alcalde d’Alzira amb la Consellera de Justícia

consellera-justicia-16-aj-alzira

img_9090img_9083

img_9097

img_9101

La consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo, ha anunciat, durant una visita als jutjats d’Alzira, que el Consell començarà d’ací a poc temps a treballar en el projecte per a la construcció d’una seu judicial única a Alzira.

Segons ha assegurat la consellera Bravo, «aquest projecte és una prioritat pel Consell i s’inclourà als pressupostos del 2017, ja que es tracta d’un dels partits judicials més grans de la Comunitat Valenciana que segueix sense comptar amb un edifici judicial propi».

Gabriela Bravo ha anunciat que el sistema Lexnet s’aplicarà als jutjats d’Alzira a partir del proper 3 d’octubre. A més, la consellera destacat «el compromís inequívoc del Consell per la millora de les infraestructures judicials que redunda en la prestació d’un millor servei a la ciutadania» i ha sol·licitat «la col·laboració de l’Ajuntament d’Alzira per dur a terme un ambiciós projecte que agruparia en un únic edifici les tres seus judicials actualment disperses en la Ronda Algemesí, la Plaça del Sufragi i la Plaça Generalitat».

Disfuncions i càrregues econòmiques

La consellera de Justícia s’ha compromés al fet que «la millora dels jutjats d’Alzira siga una realitat abans d’acabar la legislatura» i ha explicat que «l’actual situació de dispersió de seus judicials i les deficiències detectades en algunes d’elles generen una sèrie de disfuncions i càrregues econòmiques addicionals, que podrien reduir-se sensiblement amb la unificació en un edifici judicial únic».

La consellera Gabriela Bravo, també ha volgut remarcar que «els alzirencs i alzirenques es mereixen una seu judicial única, amb unes instal·lacions dignes que garantisquen la salubritat i els drets fonamentals del personal que en ella treballa, i en definitiva, unes instal·lacions judicials concordes a les necessitats de la capital de la Ribera Alta».

Acompanyada del secretari autonòmic de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Ferran Puchades, i de la directora general de Justícia, Àngels Garcia Vidal, Bravo ha mantingut reunions amb jutges, fiscals i lletrats de l’Administració de Justícia dels jutjats d’Alzira i amb representants dels col·legis d’advocats i procuradors de la ciutat.

Posteriorment, Gabriela Bravo se ha desplaçat a l’Ajuntament d’Alzira, on ha signat el Llibre d’Honor de la Ciutat i ha mantingut una entrevista amb l’alcalde, Diego Gómez, i representants de la corporació municipal alzirenca.

Gómez ha valorat «positivament la notícia donat que suposa solventar unes deficiències que ja estaven durant massa anys. Des de l’Ajuntament d’Alzira sempre hem defensat la necessitat de millorar i dignificar les infraestructures de justícia a Alzira així com la importància dels serveis bàsics i els drets dels ciutadans i ciutadanes a la proximitat dels mateixos.”

Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here