Marzà participarà en el lliurament dels Premis Literaris Vicent A. Estellés de Benimodo

0
157


La localitat riberenca celebra l’aniversari del naixement de l’escriptor amb la setena edició de la festa i el sopar commemoratiu

El conseller d’Educació de la Generalitat Valenciana, Vicent Marzà, assistirà dissabte al lliurament dels guardons de la catorzena edició dels Premis Literaris Vicent Andrés Estellés de Benimodo. La jornada cultural començarà a les 19:30 hores amb la presència del conseller a l’Ajuntament de Benimodo per signar en el llibre d’honor del consistori com a gratitud pel nou suport de l’ens autonòmic a uns premis literaris que ha recuperat l’equip de govern que comanda Paco Teruel amb l’objectiu de potenciar la literatura entre els estudiants. En pocs anys, el certamen ha recuperat el prestigi dins les lletres valencianes i ara es llença amb el suport de la Generalitat Valenciana.

La comitiva es desplaçarà després a la que fou la casa de l’escriptor de Burjassot durant la seua estança a Benimodo (els seus últims anys de vida) i allí es descobrirà una placa ceràmica per donar a conèixer el fet i situar Benimodo com una fita ineludible del turisme literari valencià. La conselleria ha volgut donar el suport als premis riberencs en l’aniversari del naixement de l’escriptor que va perir en 1993. Serà a partir de les 20 hores quan tinga lloc el lliurament dels guardons als guanyadors i guanyadores a la Casa de la Cultura de la localitat, mentre després, a la Plaça Machí, es celebrarà la festa i el sopar d’homenatge a l’escriptor, en la seua setena edició. Es gaudirà de les guitarres i dolçaines d’Enric Casado i Mondu i el recital de David Vidal. El preu per als assistents serà de 5 euros.

El jurat de la 14a edició dels Premis Literaris Vicent Andrés Estellés de Benimodo va decidir fa uns mesos els guanyadors i guanyadores. El certamen, organitzat pel consistori que dirigeix Paco Teruel, va rebre múltiples obres de joves estudiants dels centres riberencs. En la modalitat de poesia el primer premi fou per a Mercé Cerdà Oller, de l’IES Pere d’Esplugues de la Pobla Llarga per la seua obra “Oh terra sagrada, paradís de sal”.

Estellés en Benimodo (Arxiu)
Estellés en Benimodo (Arxiu)

Katia Canet Moreno, del Col·legi La Puríssima d’Alzira, i Xavier Hervás Valero, de l’IES Eduardo Primo de Carlet, van ser segon i tercer respectivament. El jurat va proposar també a l’Ajuntament de Benimodo la publicació dels treballs de María García Cifres, de Carlet; Paula Mahiques Sanchis, de la Pobla Llarga; i Ana Iborra Oltra, d’Alzira.

Per la seua banda, en la modalitat de narrativa curta el guanyador va ser Miguel Ángel Requena Mora per “El seté manament”. L’estudiant és de l’IES Sucro d’Albalat de la Ribera. En segona i tercera posició van quedar Mar Ferri Cortés, de l’IES Pere d’Esplugues de la Pobla, i Vicent Madramany Pascual, de l’IES Els Évols de l’Alcúdia. Igual que en la modalitat de poesia, en narrativa curta el jurat també va proposar la publicació de les obres de Belén Vidal Vayá, de la Pobla; Lidia Fargueta, d’Alzira; Katia Canet Moreno, d’Alzira; i Mª José Roca Sanmiguel, de Carlet.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here