Èxit d’assistència a les Festes d’Estiu 2016 de Guadassuar

0
123

Guadassuar festes concert 16L’última setmana d’agost està dedicada exclusivament a les Danses de Guadassuar , festes d’interés turístic, organitzades per les Festeres de l’Assumpció 2016 i els Festers de Sant Roc 2016

Amb el tradicional concert de Sant Roc, a càrrec de la Banda de la Societat Unió Musical de Santa Cecília de Guadassuar, dirigida pel mestre Juan Carlos Civera Domínguez, i amb una plaça plena de gom a gom, Guadassuar tanca els actes de la primera part de les Festes d’Estiu 2016. Un concert molt emotiu que va comptar amb la col·laboració de les festeres i festers que amb els seus garrots o gaiatos acompanyaren als musics al ritme de la percussió.

Des de l’Ajuntament destaquen l’èxit d’implicació i participació en tots i cadascun dels actes festius del passat cap de setmana. Tots els actes han estat en tot moment molt concorreguts pels veïns de la localitat i pels nombrosos visitants que han aprofitat el pont per a conéixer les tradicionals festes guadassuarenques.

Però abans de l’arribada de les Danses, encara queden una sèrie d’actes per als pròxims dies. L’esport autòcton valencià serà protagonista el dijous, a les huit de la vesprada, al carrer Verge del Rosari, amb partides de “Galotxa”. També, el dijous 18 i divendres 19, front a la piscina coberta, hi haurà un taller de “Tir de fona”, un intercanvi esportiu amb les illes Balears. La gastronomia també tindrà el seu lloc el dissabte 20 amb el “Dia de les Paelles”, que es prepararan a la Gran Via.

Al mateix temps els veïns de Guadassuar se centren en la preparació i l’organització de les Danses, a càrrec de les Festeres de l’Assumpció 2016 i els Festers de Sant Roc 2016. Crear els “Trages de Dansa” i mantindre’ls en secret és un dur treball durant el que resta de setmana.

Segons la tradició, cada dia s’ha de portar un trage diferent, ideat i confeccionat pels mateixos balladors i balladores, en el qual és fonamental l’originalitat i espontaneïtat.

No es tracta d’una festa que afecta només a una comissió de festers o a un reduït grup de balladors. D’una forma o d’altra, tot el poble pot participar, bé ballant, engalanant els carrers, organitzant els diversos rituals de la dansa o com a músics.

Els carrers Sant Roc i Verge del Rosari, Verge del Carme, l’Ermita, Mestre Serrano, Crist de la Penya i el carrer Major  acolliran per este ordre cada dia, del 22 al 27 d’agost, les tradicionals Danses, declarades festes d’interés turístic, amb els seus balladors, músics, festers i festeres i tots els visitants dels pobles del voltant que any rere any no falten a la seua cita amb esta tradicional festa.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here