Andreu Salom (Alcalde l’Alcúdia): «Enguany ha vingut més gent que mai al Cotif»

  0
  214
  Recepció municipal a les delegacions
  Recepció municipal a les delegacions
  Recepció les delegacions del Cotif Femení
  Recepció les delegacions del Cotif Femení

  El comité organitzador i l’Ajuntament de l’Alcúdia estudien que el Cotif comence sempre en juliol

  A poques hores de la final de la 33 edició del Cotif, entre Espanya i Argentina, l’alcalde de l’Alcúdia Andreu Salom es troba més que satisfet davant la resposta de la gent en general i del seu poble en particular; «enguany és impresionant. possiblement ha vingut més gent que mai, crec que ha sigut un encert l’avançament del torneig, estem estudiant repetir les dades en la próxima edició».

  La primera autoritat local considera que les dades d’esta edició han tingut «un efecte econòmic superior en el poble, donat que en juliol encara hi ha molta gent que no està de vacances i a l’Ajuntament contem amb més mitjans municipals».

  Un impacte social major que mai

  Salom, aficionat al futbol, que ha estat cinc anys com a membre del comité organitzador, afegia a este respecte; «torne a veure que hi ha un auténtic sentiment del poble de l’Alcúdia cap al Cotif, els veïns han anat a passejar totes les vesprades als Arcs i aixó ha provocat que hi haja un impacte social major que mai». Un impacte social, que considera, «cal unir a l’impacte mediátic i a l’impacte econòmic», que no s’atrevix a valorar-lo.

  Salom, no ha faltat cap vesprada a la tribuna dels Arcs, és considera un futboler moderat, que de menut era del Real Madrid, encara que son pare el duia a Mestalla, tot i que ara diu que té dividides les seues preferències futbolístiques  entre la UE L’Alcúdia, el València i el Llevant.

  Els futbolistes marroquís els grans perjudicats

  Pel que fa a l’incident amb Marroc que abandonà el Cotif al dia següent de la cerimònia inaugural, la primera autoritat local ha manifestat a Riberaexpress; «no té justificació, em pareix mal perquè a més els grans perjudicats foren els futbolistes marroquís que havien vingut a jugar amb molta il.lusió el torneig, cal tindre en compte que l’esport és per unir».

  Salom ha destacat la participació dels xiquets sarahuis en el Cotif Promeses davant la positivaexperiència viscuda per tots i és que «darrere del baló som tots iguals».

  El canvi d’actitut cap el torneig de l’Alcúdia per part de la Generalitat també ha satisfet especialment al primer munícip alcudià; «la decissió de ningunejar el Cotif per part dels anterior governs autonòmics era equivocad, sols venien de tant en tant els director generals», en canvi enguany estarà present el Delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, a més del conseller d’Hisenda, Vicent Soler, que junt al director general d’Esports, Josep Miquel Moya, representaran a la Generalitat, també la Diputació mitjançant Pablo Seguí acodirá a la final.

  Reforçament de la seguretat

  Un fet destacable d’esta edició que finalitza demà dijous, ha estat el reforçament de la seguretat i que com és habitual no ha existit cap incident. En la reunió prèvia de la Junta Local de Seguretat va assistir, fins i tot, el subdelegat del Govern, fet que s’ha traduït amb la presència de més efectius i fins i tot d’unitats especials i és que la presència de la delegació d’EE UU i la proliferació d’atentats a França, Bélgica i Alemanya han tingut molt que veure amb el reforçament de la seguretat respecte a angteriors edicions.

  Andreu Salom ha viscut enguany de forma molt intensa, amb la vessant d’alcalde, esta 33 edició en la que ha estat present des de les conferències a la presentació a Madrid junt a Del Bosque i en la recepció del president de la Generalitat. Un cotif que coneix «a fons» i que ha viscut com a organitzador, regidor i com alcalde.

  Riberaexpress

  Dejar respuesta

  Please enter your comment!
  Please enter your name here