Alzira recupera una xopera i un moll al Xúquer per difondre la flora, la fauna i el piragüisme

0
233
Pep Carreres i Alfredo Pellicer en la xopera d'Alzira
Pep Carreres i Alfredo Pellicer en la xopera d’Alzira
El trocet de moll que queda a la vista junt el Xúquer
El trocet de moll que queda a la vista junt el Xúquer
Piragües en el Xúquer pròximes a Alzira
Piragües en el Xúquer pròximes a Alzira

Alzira recuperarà una xopera al Xúquer i un antic moll d’embarcacions que servien per extraure l’arena del riu a la zona de Tulell per

al coneiximent i difusió de la flora, la fauna, l’estat de l’aigua i per al desenvolupament d’activitats relacionades amb l’ús de piragües.

Este fet serà possible gràcies al conveni que han acordat l’Ajuntament i el Alzira Club Piragüisme Esportiu en el que el consistori es compromet a construir un hangar de fusta per a 50 embarcacions i el club a organitzar i celebrar cursos i jornades tant pràctiques com teòriques relatives a piragües i altres embarcacions i dirigides, principalment, a veïns de la capital de la Ribera.

Piragües per barques areneres

El president del Club Piragüisme Alzira, Alfredo Pellicer, ha manifestat a Riberaexpress que els treballs de rehabilitació començaran «immediatament», mentre indicava, sobre el terreny, que l’antic moll conta amb una superfície d’uns 50 m2, encara que actualment es troba colgat davall la terra en un 95%. Este portet és el més gran dels que hi havien junt el riu al terme d’Alzira on s’amarraven les barques destinades a l’extracció d’arena. A més es troba a l’ombra d’una xopera que l’Ajuntament pretén recuperar per a l’ús dels ciutadans amb la finalitat que «Alzira no visca d’esquenes al riu» segons el regidor de Medi Ambient Pep Carreres.

Pellicer explica a Carreres que, una vegada recuperat el moll, instal.laran una plataforma flotant al centre del riu que estarà conectada amb el moll «per facilitar l’accés dels piragüistes a les embarcacions». S’anomenarà la zona zero on s’inicia el projecte «Alzira-Piragüisme», tots dos coincidixen en que «primer cal concienciar als escolars sobre este esport per a posteriorment poder competir».

Condicions immillorables

El president del club es troba molt il.lusionat amb este projecte donat que «recull unes condicions immillorables per a la pràctica del piragüisme com hi han pocs llocs en Espanya». Així destaca la ubicació en un complexe esportiu molt prop de la ciutat «amb vestidors i dutxes» i a més «amb dos accessos», l’actual, pròxim al Recinte Firal i el futur de la Xopera. Pellicer assegura que el futur port piragüista estarà capacitat per a fer «proves a nivell nacional» i també per a «maratons» donat que este tram del Xúquer permetrà «fins a 7 hores de navegació sense parar».

La xopera i el bosc de ribera

Per la seua part Carreres fica l’accent en la importància mediambiental d’una Xopera que el consistori ha pogut recuperar gràcies al programa «Canya a la canya» i que fa uns mesos deixà al descobert este paratge desconegut per a la major part dels alzirenys. El regidor de Medi Ambient s’ha proposat sustituir la canya pel bosc de Ribera al llarg del terme d’Alzira, un bosc que aniran fent progressivament els mateixos escolars gràcies al programa de la Fundació  L’IMNE que començarà el pròxim mes de setembre.

Carreres i Pellicer es mostren entusiasmats amb este conveni que consideren, sense cap dubte, «molt profitòs» per a les dos parts, tant  per l’aspecte esporiu com pel mediambiental.

Riberaexpress

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here