Històric conveni col.lectiu a la Ribera davant la signatura unànime del conveni col.lectiu

0
122

Hospital conveni col.lectiu 16El Departament de Salut de La Ribera i els sindicats signen de forma unànime el IV Conveni Col·lectiu per als professionals

 

•       El Conveni ha estat recolzat per primera vegada en la història de l’organització per tots els sindicats amb representació en la mesa negociadora: CSIF, CCOO, CEMSATSE, SIMAP i UGT amb vigència de l’1 de gener de 2015 a 31 de desembre de 2018 . •       L’acord suposa una fita històrica per a l’organització pel suport unànime de les forces sindicals en una conjuntura d’incertesa econòmica i dels mateixos professionals per l’anunci de la finalització de la concessió al març de 2018 . •       El nou conveni aporta seguretat i estabilitat així com increments salarials, reduccions de jornada , més conciliació de la vida laboral i familiar i més hores per a la formació retribuïda, entre altres millores .

 

Alzira (18.07.16).- El Departament de Salut de La Ribera i els representants dels treballadors i treballadores (CSIF, CCOO, CEMSATSE, SIMAP i UGT) han signat este matí, de manera unànime, el IV Conveni Col·lectiu per a tots els empleats i empleades del Departament, gestionat per Ribera Salud, i que tindrà vigència des de l’1 de gener de 2015 fins al 31 desembre 2018. El Conveni suposa una fita històrica per a l’organització pel seu suport unànime per primera vegada, de totes les forces sindicals en un moment d’incertesa econòmica generalitzada i dels mateixos professionals davant l’anunci de la Conselleria de Sanitat de finalització de la concessió al març de 2018. En este sentit, el Conveni aporta seguretat, estabilitat i increment salarial per a totes les categories professionals ja que, entre altres millores, l’empresa es compromet a un increment salarial de l’1% i 2% per als propers anys 2017 i 2018 i a arribar a un índex de personal indefinit d’un 95% en 2018, a més d’una prima per la signatura del Conveni i que s’abonarà este mateix mes. Pel que a la Jornada laboral, el conveni preveu l’augment de Dies de Lliure Disposició per a tota la plantilla, arribant fins a un total de 9 dies a l’any 2018, a més de consolidar-se la jornada intensiva al juliol i agost per al personal d’administració i admissió. Així mateix, el nou acord contempla una clàusula de garantia de manteniment de totes les condicions fixades en el mateix Conveni així com les millores individuals fora de conveni en el cas de produir-se qualsevol procés de subrogació fins a la data de finalització del IV Conveni. Un altre punt destacat del Conveni en la línia de l’estabilitat laboral, és el compromís de l’empresa per no executar cap procés col·lectiu d’amortització de lloc de treball.

Esforç econòmic de l’empresa Ribera Salud

L’aprovació del IV Conveni Col·lectiu sintonitza amb els valors de l’Organització, ja que Ribera Salud confia en les persones i en el compromís dels professionals amb els ciutadans i ciutadanes; aposta per la conciliació de la vida laboral i personal i prioritza la qualitat, la formació, la carrera i el desenvolupament professional. El document ha estat signat per tots els representants del Comitè d’Empresa i de la Direcció del Departament de Salut de La Ribera i en els pròxims dies se sancionarà pels òrgans de l’Administració. Per a Javier Palau, director gerent del Departament de Salut de La Ribera: «la signatura d’este conveni, després d’un llarg període de negociació, és una fita històrica en l’actual context, i ens permetrà seguir treballant conjuntament per respondre amb eficiència i efectivitat a les necessitats dels nostres pacients i dels nostres professionals «. Per la seua banda Salvador Sanchis, director de Recursos Humans de Ribera Salud ha ressaltat «l’esforç del nostre grup per reconèixer la feina dels professionals que es plasma en mesures com l’estabilitat en l’ocupació, l’augment de mesures de conciliació i el foment de la promoció i el desenvolupament dels nostres professionals, cosa que respon al seu compromís en un moment d’incertesa com l’actual. Amb este Conveni, es ratifica al grup Ribera Salud i el seu model de gestió en l’avantguarda de la gestió de persones dins el sector sanitari». Per a Palau, «este gran acord de l’empresa i de totes les forces sindicals demostra que des de Ribera Salud seguim confiant en l’enteniment, el consens i la pau social, encara que constantment es pose en qüestió la nostra aportació a la societat per part de diferents sectors».

Altres millores

 

Entre els aspectes destacats de l’acord hi ha el compromís de fomentar la mobilitat i la promoció professional amb la posada en marxa d’un procés transparent i accessible per als professionals del Departament dins de la Carrera Professional o un nou sistema de classificació de les categories professionals més adequat a la realitat amb descripcions i responsabilitats de cada grup. Pel que fa al salari, a més dels increments esmentats, s’actualitzaran les retribucions variables a més d’una prima de conveni en el mes de la signatura del mateix. En el capítol de la conciliació de la vida laboral i professional es milloren els permisos per cura de familiars, per proves diagnòstiques pròpies, per defunció de familiar i fins i tot l’empresa es compromet a un permís especial per interès particular que pot oscil·lar de 15 dies a 3 mesos, a més d’ampliar un any més el gaudiment de l’excedència per cura de fills o filles (fins als 6 anys d’edat del menor). Pel que fa a la formació, un aspecte molt sensible per als treballadors, l’empresa es compromet a un permís de 28 hores anuals, acumulables en períodes de 5 anys per realitzar accions formatives relacionades amb l’activitat de l’empresa. Finalment, el director gerent, Javier Palau, ha agraït a tots els representants sindicals la seua bona disposició i actitud al llarg de les negociacions per arribar a un acord satisfactori per a tots els empleats i empleades del Departament de Salut.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here