Bolbait, l’Alcúdia i Sumacàrcer pròximes parades del I Circuit Jazz a la Fresca

0
210

Jazz a la fresca cartellEl I Circuit Jazz a la Fresca, un projecte comú dels pobles d’interior

Jazz a la Fresca és la primera experiència d’un projecte intermunicipal, de col·laboració i d’aprofitament cultural de sinergies entre els pobles d’interior de tres comarques valencianes. Al llarg dels mesos de juny i juliol, tindrem 11 vetlades jazzístiques a les places i carrers d’onze pobles de la Ribera, la Costera i la Canal de Navarrés.

El projecte va començar a La Llosa de Ranes divendres 17 de juny, amb l’actuació de Bitter Jass Quartet, en un cap de setmana complicat per a zona, encara en marxa l’incendi de Carcaixent i controlat però no extingit el de Bolbaite en pobles com Sumacàrcer. Alguns alcaldes i regidors de cultura dels pobles del Circuit acudiren, cansats de la tensió dels dies anteriors, i Biter Jass van aconseguir relaxar l’ambient i fer que el públic assistent oblidara per un moment els dies de tensió i gaudira amb les seues versions d’estàndards de tota la vida – La vie en rose va se una de les més celebrades-  i amb els temes purament Dixieland que els van regalar. El concert va ser presentat per l’actriu riberenca Lola Moltó, que es va atrevir també a acompanyar el grup amb molt de Salero en el conegudíssim bolero “Bésame mucho”.

El passat cap de setmana el circuit ha continuat amb dues actuacions, la primera divendres 24 a Beneixida, on Bitter Jass va fer també una magnífica actuació. També ací Lola Moltó es va fer avant i va compartir escenari per una estona amb la seua simpatia habitual. L’escenari va ser la plaça de l’Ajuntament.

Dissabte, al parc de Sant Felip de Benimodo, va ser la veu d’Eugenia Sancho la protagonista de la vetlada, que va deixar l’aire impregnat de boleros cubans . Eugenia es va clavar el públic en la butxaca – al voltant de dues-centes persones-  en començar la seua actuació, recitant “Els amants” de Vicent Andrés Estellés.

El I Circuit Jazz a la Fresca continuarà el pròxim diumenge, 3 de juliol amb l’actuació de la formació En Clau de Jazz Quintet al riu de Bolbaite, un entorn més que desitjable per a escoltar jazz a poqueta nit.

El cap de setmana de 8 i 9 de juliol, serà el torn de l’Alcúdia i Sumacàrcer, respectivament; diumenge 17 el circuit visitarà Alcàntera del Xúquer; divendres 22 i dissabte 23 seran Càrcer i Gavarda, dilluns 25 Antella i divendres 29, Cotes.

A més de Bitter Jass,  Eugenia Sancho i En Clau de Jazz Quintet, participen al circuit Rafael Vargas Flamenco Jazz i En clau de Jazz Big Band.

Es tracta de la primera experiència d’un projecte intermunicipal de col·laboració i d’aprofitament cultural de sinergies entre els pobles d’estes tres comarques veïnes, què en un futur no molt llunyà es pot ampliar, creant una xarxa de propostes culturals de primer ordre.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here