El govern de Carcaixent convoca una Mesa General de forma urgent

0
235
L'alcalde Paco Salom
L’alcalde Paco Salom

Aquest matí hi havia convocada una reunió amb els sindicats amb representació a aquest Ajuntament. Des de tots ells se’ns ha fet arribar la impossibilitat d’acudir i, des de la nostra intenció de mantenir una comunicació que trobem necessària i convenient, entre sindicats i govern municipal, després d’adoptar les resolucions 1240 i 1245 de 2016, procedirem a convocar una Mesa General URGENT per al pròxim dilluns dia 6 de juny a les 9.00 hores al Saló de Plens de l’Ajuntament.

En qualsevol cas, ens agradaria poder avançar-los alguns aspectes que ens hauria agradat poder tractar hui.

Els decrets 1240 i 1245 de 2016, notificats fa pocs dies, sols responen a la necessitat de resoldre un expedient encetat i que ha de concloure en unes dates concretes. Eixos decrets sols reflecteixen l’acceptació d’unes condicions que se’ns indiquen des d’informes d’especialistes.

El cas de la productivitat de presència i puntualitat queda prou clar als informes i també al decret i trobem que era d’esperar una resolució en aquest sentit. Això no significa que, des d’aquest equip de govern, no considerem que cal revisar els salaris de tota la plantilla i posar els imports que cal allà on corresponen i no en conceptes subjectius que queden a discreció del govern de torn. Per eixe motiu es va encetar, de manera simultània a la retirada de la productivitat, una Revisió de Llocs de Treball.

Per a dur a terme la materialització del decret de productivitats individuals que en uns casos han sigut reconegudes i en altres casos no cal iniciar un nou procediment on si haurem de tindre Meses de Negociació prèvies i que, ja avancem, no sols resoldran sobre eixes productivitats, si no també sobre totes aquelles situacions que, per anys, s’han mantingut en aquest Ajuntament creant diferències i greuges entre la plantilla. Tot això és el que comporta la Revisió de Llocs de Treball que tenim en marxa i que prompte estarem en condicions de presentar com a proposta inicial a la Comissió de Seguiment i a la Mesa General.

Aquest segon decret no afecta per a res a la implantació d’una nova RLT que sempre hem mantingut que, si és possible legalment i financera, serà amb efectes d’1 de gener de 2016. A hores d’ara no hem fet cap consignació pressupostària ni hem iniciat cap expedient per tal de fer efectiu el pagament de les productivitats que es reconeixen al decret. Això ha de dur un procediment diferent que no s’ha encetat.

Som conscients que durant un temps s’ha deixat de percebre per part de tota la plantilla un import que sempre hem reconegut que és de la plantilla i que a ella ha d’anar. Per eixe motiu hem tractat de pal·liar aquests fets amb altres procediments, com productivitats puntuals, o amb l’estudi minuciós de cada lloc de treball per a corregir desajustos i/o greuges.

Per acabar, i en qualsevol cas, volem deixar palés que en cap moment ni per part de ningú ha existit mai la intenció ni la voluntat de perjudicar a cap membre de la plantilla d’aquest ajuntament, ni tampoc d’afavorir-ne cap. Des d’aquest equip de govern hem resolt un expedient encetat, que esperava uns informes (que també els sindicats demanaven), i ho fem en funció del que se’ns indica des d’instàncies especialitzades en aquests assumptes.

El que no podem fer és obviar els informes perquè ens agraden més o menys, o fer cas sols d’aquells que ens agraden.

A partir d’aquest punt podem seure i parlar, i negociar sobre tot allò que és negociable, i segurament ens trobarem en molts llocs, perquè la voluntat de tots, equip de govern i sindicats, ha de ser la mateixa, aconseguir una plantilla (tota) valorada correctament i acabar amb les irregularitats i les valoracions subjectives.

Desirée Palma Pérez                                       Francesc Salom Salom

Regidora de RRHH                                           Alcalde

Ajuntament de Carcaixent                               Ajuntament de Carcaixent

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here