Alumnes de Carcaixent i Llombai guardonats amb els Premis Baldiri Reixac

0
321

Premis Baldiri ReixachAlumnes de 3r i 4t de primària del CEIP Sant Francesc de Borja, de Llombai, i dels mateixos cursos de l’escola Víctor Oroval, de Carcaixent, i els de 3r. d’ESO de l’IES Arabista Ribera d’aquesta localitat reben Premis Baldiri Reixac

 

r Els premis a alumnes es lliuraran el 8 de maig al Casal de l’Espluga de Francolí, a les 13 hores

 

r Els premis a escoles i mestres seran lliurats pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, el 9 de maig a les 19 h, al Palau de la Generalitat

Alumnes de 3r i 4t de primària del CEIP Sant Francesc de Borja, de Llombai, amb el mestre Gerard Juanes, han estat guardonats amb un premi Baldiri Reixac als alumnes, atorgat per la Fundació Carulla i dotat amb 700 euros, pel seu treball Matemàtiques a la vista per Llombai. A Carcaixent han estat premiats dos grups d’alumnes més: els dels mateixos cursos de l’escola Víctor Oroval, amb la mestra Adelina España, pel treball Escrivim i il·lustrem llibres, i els de 3r d’ESO de l’IES Arabista Ribera, amb els professors Adolf Murillo i Conxa Rovira, pel treball Deconstrucció electropoètica sobre el poema: la propietat de la pena de Vicent Andrés Estellés. 

Inclosos els esmentats, en aquesta categoria s’han donat 65 premis. A més, s’atorguen 2 premis de 1.500 euros cadascun a projectes que han fomentat la comunicació en català entre l’alumnat dins i fora de l’aula. 

Els Premis Baldiri Reixac també reconeixen la tasca d’escoles. En aquesta edició, se n’han distingit 12, amb premis de 3.300 euros cadascun. 

D’altra banda, també hi ha hagut premis a mestres i professors, amb dos premis de 4.000 euros a estudis, recerques, assaigs pedagògics o experiències didàctiques que contribueixin a millorar la qualitat educativa i la docència i referits a qualsevol nivell escolar o àrea d’aprenentatge o àmbit de coneixement. Alhora, es dóna un tercer premi, també de 4.000 euros, a una experiència docent en clau d’innovació, rellevant per la seva creativitat i capacitat d’anàlisi i adaptació al propi context, que hagi permès afrontar reptes educatius de sempre o oferir respostes a nous problemes de l’escola del segle XXI (convocat conjuntament amb la Universitat Oberta de Catalunya). 

Aquesta XXXVIII edició dels Premis Baldiri Reixac, corresponent al curs 2015-2016, ha estat dotada amb 100.100 euros, repartits entre les categories d’escoles, mestres i alumnes de l’àmbit dels territoris de parla catalana. Els premis, que atorga la Fundació Carulla, estan destinats a l’estímul i al reconeixement de l’escola catalana i de qualitat.

 L’entrega dels premis en la categoria d’alumnes es farà al Casal de l’Espluga de Francolí el diumenge 8 de maig, a les 13 h, com ja és habitual en aquest certamen, i comptarà amb la presència de Meritxell Ruiz, Consellera d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Pel que fa la categoria d’escoles i mestres, l’acte de lliurament es farà al Palau de la Generalitat el dilluns 9 de maig, a les 19 h, i serà el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, qui lliurarà els diplomes als premiats. En el decurs de l’acte, Joan Santanach, filòleg i comissari de l’Any Llull, parlarà de “La Doctrina pueril i la pedagogia en l’obra de Ramon Llull”. 

Els Premis Baldiri Reixac són dotats per la Fundació Carulla amb les aportacions voluntàries dels receptors del llibre-nadala que l’entitat tramet cada any a persones interessades en la cultura catalana. 

Les candidatures que optaven als Premis eren un total de 245, repartides entre 30 escoles, 152 alumnes i 63 mestres. 

El jurat d’aquesta edició dels Premis ha estat format per Joan Arjona, Rosa Boixaderas, Rosa Maria Securún, Josep Gonzàlez-Agàpito, Àngels Pérez Tarragó, David Pujol, Josep Maria Farré, Anna Ramis i Anna Verdaguer i Josep M. Farré.

 

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here