Campanya d’Alzicoop contra la pinyolà del caqui

0
98
Toni Soler tècnic d'Alzicoop
Toni Soler tècnic d’Alzicoop

La Cooperativa Hortofrutícola d’Alzira -Alzicoop- s’ha sumat a la campanya de la Conselleria d’Agricultura  per identificar els arbres que s’han vist afectats per la pinyolà i perquè enguany siga l’últim que “hi hagen pinyols als caquis”.

Així els agricultors disposaran d’uns fullets perquè puguen notificar a la Conselleria els caquissers borts 0 de varietats japoneses que tenen flors masculines que possibiliten la polinització, tot el contrari que la varietat Roig Brillant de flors exclusivament femenines i per tant carents de llavors en el fruit. D’esta forma es podrà fer un cens dels arbres que afavorixen la pinyolà “per tal d’eliminar-los”.

El tècnic d’Alzicoop Toni Soler ha explicat esta vesprada als socis de la cooperativa la problemàtica de la pinyolà que a més afecta al color de la pulpa i convertix ” els caquis en inviables comercialment”. La proximitat dels caquissers amb pinyols afavorix que les abelles traslladen el polen als arbres de la varietat Roig brillant per afectar-los també de la temuda pinyolà.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here