Carcaixent ha entregat huit viviendes socials a famílies del municipi

0
173

carcaixent vivendes socials abrilL’Ajuntament de Carcaixent ha finançat la rehabilitació de 5 vivendes

Ahir es va fer entrega en l’Ajuntament de Carcaixent de les claus de 5 vivendes socials  a famílies de la localitat amb necessitats d’habitatge. Estes vivendes van ser cedides per l’EIGE, l’Entitat d’Infraestructures de la Generalitat, a l’Ajuntament de Carcaixent per a que gestionara la seua reparació i rehabilitació. A més, també es van adjudicar 3 vivendes propietat del EIGE que estan actualment en procés de rehabilitació i que s’espera que estiguen disponibles en els pròxims mesos. A l’acte  van estar presents l’alcalde de Carcaixent, Paco Salom, MªJesús Rodríguez, responsable del parc públic de vivendes i Fernado Maldonado, tècnic del Departament d’adjudicacions del EIGE.

La regidora de Benestar Social, Teresa Oliver, va explicar que s’ha efectuat una rehabilitació integral de les 5 vivendes amb fons de l’Ajuntament de Carcaixent per a que pogueren ser habitades ja que es trobaven en precàries condicions. En total s’han invertit 18.000€ per a realitzar treballs diversos que van des de millores en el subministrament de llum i aigua, treballs de pintura o canvi de finestres. També ha recordat que l’anterior Govern s’havia compromès a efectuar els treballs de rehabilitació però no els van dur a terme en el seu moment, amb les repercussions negatives que ha tingut esta situació per a les famílies.

Teresa Oliver va voler destacar que la qüestió de la vivenda és un tema prioritari per a tot l’Equip de Govern i que s’estan dedicant molt esforços per poder disposar del major nombre de vivendes possible i poder atendre tots les sol·licituds. La regidora també ha explicat que la seua intenció és “treballar per a  tots aquells que es veuen en una situació complicada per a que puguen accedir a una necessitat bàsica com és un lloc per a viure”. Així, ha explicat que els contactes amb la conselleria són constants i que la intenció és habilitar més vivendes per a que puguen ser adjudicades.

La responsable del parc públic de vivendes, MªJesús Rodríguez, va confirmar que la col·laboració entre l’EIGE i l’Ajuntament és continua. Així, actualment les 145 vivendes de titularitat pública que hi han en Carcaixent estan en procés de revisió, tant per millorar les condicions de les famílies que viuen en elles com per a condicionar les que no estan adjudicades i fer-les habitables.

L’adjudicació a les famílies es realitza per estricte ordre de puntuació en la llista de demandants d’habitatges de EIGE, adequant-se la composició familiar dels sol·licitants a les característiques dels habitatges disponibles en cada moment. La puntuació es calcula atenent a una sèrie de criteris socioeconòmics i personals de la unitat familiar, per això és fonamental la col·laboració dels Serveis Socials de l’Ajuntament de Carcaixent ja que són els encarregats de gestionar les sol·licituds. Teresa Oliver va explicar que, per tal de  millorar i agilitzar els processos, s’ha designat a una tècnic del departament de Benestar Social per a coordinar la qüestió de les Vivendes Socials.

Departament de Comunicació i Premsa 

Ajuntament de Carcaixent

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here