El govern d’Alzira dona garanties als 26 treballadors de la neteja municipal

1
165
L'alcalde i el regidor de Recursos Humans
L’alcalde i el regidor de Recursos Humans

L’equip de govern es reunix amb les treballadores de la neteja i els sindicats de l’Ajuntament d’Alzira per a garantir els llocs de treball i la qualitat del servei

L’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, el regidor de Recursos Humans i Organització, Ivan Martínez, i el regidor de Serveis Públics, Fernando Pascual, s’han reunit hui amb el personal encarregat de la neteja d’escoles i instal·lacions municipals i els sindicats de la Mesa General de Negociació.

Des de l’equip de govern s’ha informat als 26 treballadors del requeriment de la Delegació de Govern que insta a anul·lar l’acord de municipalització del servei abans privatitzat que suposaria l’acomiadament de totes les treballadores i continuar amb el servei privatitzat com estava abans. Per part de l’Ajuntament d’Alzira no es contempla acomiadar les treballadores i, per eixe motiu, es presentaran al·legacions al requeriment, amb la garantia de tots els informes tècnics municipals i els acords amb cap vot contrari de tots els organismes.

Cal dir que la impugnació de la Delegació de Govern se centra en dos aspectes i que ignora la resta dels acords de la Mesa General de Negociació, com ara que es contempla tot un pla d’ordenació del personal perquè les places passen a ser públiques, seguint totes les garanties legals, o bé tot l’estalvi produït (les nòmines sumen un total de 350.000 euros i 40.000 euros de materials, front als 525.000 euros del preu taxat per l’empresa privada).

Crítiques al PP

L’equip de govern ha lamentat les declaracions del PP, concretament de l’anterior regidor de Recursos Humans, José Luis Palacios, que no s’oposà en cap moment als acords, ni tampoc ho van fer els representants de l’oposició presents als distints òrgans municipals, entre ells, la Comissió de Seguiment de les Municipalitzacions creada a este efecte des del mes de gener, ni al Ple municipal. De fet, es donarà compte d’este requeriment als organismes col·legiats durant este mes d’abril, tal i com assenyala la normativa.

Igualment, des de l’equip de govern es valora el que ha suposat la municipalització: es contempla superar la desigualtat de salaris; ara sí, tot el personal ha passat totes les revisions mèdiques; es considera, per fi, la creació de borses públiques obertes i transparents, i també cal subratllar la tasca dels tècnics municipals per supervisar este servei, cosa que abans no es feia.

1 Comentario

  1. Ja era hora que es municipalitzara aquest servei. Les contractacions i sobre tot el tractament era manifestament desigual en funció de les simpaties polítiques, no acceptant-se mai cap veu crítica.
    Suposem que d’aquesta menera quedara un tractament més humanitari i no pensat exclusivament en amiguismes sectaris.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here