Cullera instaura la Crida fallera per primera vegada en la seua història

0
101

Un acte conjunt amb totes les comissions a la plaça d’Espanya donarà el tret d’eixida oficial a les festes del foc

Per primera vegada en la dilatada història de les Falles a Cullera el municipi celebrarà enguany la «Crida», l’acte amb el qual començaran de forma oficial les festes del foc.

Es tracta d’una de les principals novetats de la programació fallera d’enguany, junt amb el trasllat de l’Exposició del Ninot a la Casa de l’Ensenyança, on posteriorment es reobrirà el Museu Faller actualment tancat.

La Crida tindrà lloc el diumenge 6 de març a les 20 hores a la plaça d’Espanya. En ella participaran les quinze comissions de la ciutat amb les seues respectives falleres majors, falleres majors infantils, presidents i presidents infantils.

Cadascuna de les falleres majors dirigirà unes paraules als presents des del balcó de la Casa Consistorial de forma que la cerimònia esdevindrà en un acte coral amb representació de totes les comissions les quals intervindran per ordre d’antiguitat. Cal recordar que a Cullera no existix la figura de la Fallera Major de la ciutat.

Finalment, l’alcalde de Cullera i president nat de la Junta Local Fallera (JLF), Jordi Mayor, acompanyat a la balconada de l’ajuntament vell pel regidor de Falles, Javier Cerveró, i la presidenta dels fallers, Loles García farà un parlament per oficialitzar el començament de les Falles 2016.

La celebració de la Crida ha estat acordada pel nou consistori i la nova directiva de la JLF. Ambdós organismes estan treballant braç a braç des que van assumir les seues respectives responsabilitats per millorar la programació fallera de la ciutat i promocionar la festa.

Mayor ha destacat que amb la instauració de la Crida «anem a solemnitzar l’inici de les festes falleres en un acte emotiu on tindrem sorpreses i servirà per demostrar que tota la ciutat a una es bolca en la celebració».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here