L’ausència de fred i de pluja mermarà la producció citrícola de la pròxima campanya

0
70
La consellera d'Agricultura amb agricultors en Guadassuar
La consellera d’Agricultura amb agricultors en Guadassuar

La sequera preocupa no sols als agricultors de la comarca sinò també a la consellera d’Agricultura, Belèn Cebrián, que ha demanat un informe a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer per conèixer les reserves actuals i les que poden quedar la pròxima primavera i estiu davant “la major demanda d’aigua per l’ausència de precipitacions”.

“Estem molt preocupats per la falta de pluja” manifestà ahir la consellera a Riberaexpress moments abans de la inauguración de la Fira Agr´´icola i Industrial de Guadassuar.

El ponent i la pèrdua de fulla

A la sequera s’unix la falta de fred en este atípic hivern que a juí del president de la Caixa Rural d’Algemesí Josep Vicent Torrent “contribuirà a mermar la collita del pròxim any”. Segons Torrent la collita serà inferior perquè el vent de ponent provoca “la pèrdua de fulla i la sequetat de la terra fa que els arbre retinguen la  seua savia”.

Una preocupació que compartix també el vicepresident del sindicat AVA, Bernardo Ferrer, en considerar que la sequera “afectarà als acuífers donat que la posta en marxa dels pous per a regar provocarà una davallada considerable dels cabals”.

Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here