Carcaixent convoca la 21ª edició dels Premis Literaris Ciutat de Carcaixent

0
208

El pròxim dijous es presenta Nits d’insomni, el llibre que recull les obres guanyadores de les edicions de 2014 i 2015

L’Ajuntament de Carcaixent, amb la col·laboració d’Edicions Bromera, convoca els Premis Literaris Ciutat de Carcaixent 2016 de narrativa curta i poesia, guardons que enguany arriben a la 21a edició.

El dijous 21 de gener, a les 19 hores, es convoca la nova edició del certamen amb la presentació de les bases dels Premis Literaris Ciutat de Carcaixent 2016. En el mateix acte es presentarà també el llibre Nits d’insomni, volum que recull les obres guardonades en els Premis Literaris Ciutat de Carcaixent 2014 i 2015 i que Bromera publica en la col·lecció «Lletra Nova». L’acte tindrà lloc a la Biblioteca Pública Municipal de Carcaixent Julián Ribera (Jaume I, 33), i hi intervindran Paco Salom, alcalde de Carcaixent, Lourdes Castelló, regidora de Cultura i Educació, i Josep Gregori, editor de Bromera. A més, hi participarà també Àgora, Grup de Teatre.

Amb la nova convocatòria dels Premis Literaris Ciutat de Carcaixent, l’Ajuntament de la localitat referma la seua aposta per la joventut i per la literatura. A través d’aquesta iniciativa, a més de descobrir i motivar nous talents literaris, es convida els joves a expressar-se tant en narrativa com en poesia. Com explica Lourdes Castelló en el pròleg, «Els Premis Literaris Ciutat de Carcaixent ens demostren, una edició més, que hi ha una gran qualitat literària entre els nostres joves, però molt més que això, ens fan veure que hi ha una intenció de voler demostrar-ho i de transmetre allò que saben fer a la resta de la societat».

Nits d’insomni reuneix els textos guanyadors de les dues últimes edicions. Així, hi trobarem els relats de Sergio Lara Canet (Primer Premi de Narrativa 2014), Marta Suñer Martínez (Segon Premi de Narrativa 2014), Raquel Pepiol Gasso (Finalista de Narrativa 2014), Meritxell Micó Frau (Primer Premi de Narrativa 2015), Elena Hernández Alcaraz (Segon Premi de Narrativa 2015) i Elena Silvestre Roselló (Finalista de Narrativa 2015); així com els versos de Patrick Oliver Baidez (Primer Premi de Poesia 2014), Miguel Ángel Ruiz Serra (Primer Premi de Poesia 2015), Lídia Santacreu Ferrà (Segon Premi de Poesia 2015) i Àngela Serrano Llop (Finalista de Poesia 2015).

Un somni recurrent que descobreix una realitat amarga; una joguina compartida i el seu valor personal; les confessions obertes d’un malalt mental; un joc de supervivència viscut al límit; la passió pels llibres, per mons i personatges imaginaris, així com el curs de la vida i els camins pels quals ens empeny, són els temes que aborden les narracions guanyadores. Pel que fa a la poesia, trobem poemes sobre aspectes diversos ‒l’amor enyorat, la passió, la llengua i la nostra identitat, la infantesa, el transcurs del temps…‒, plantejats amb diferents recursos poètics, que irradien les inquietuds dels joves escriptors guanyadors d’aquest certamen.

Els Premis Literaris Ciutat de Carcaixent 2016 són un certamen dirigit a tots els alumnes de la Comunitat Valenciana que cursen segon cicle d’ESO, Batxillerat o cicles formatius de graus mitjà i superior. Els participants no poden tenir més de 18 anys i les obres presentades han de ser originals i han d’estar escrites en valencià.

Ambdues categories –el Premi Soleriestruch de narrativa curta i el Premi Arminyana i Canut de poesia– contemplen un primer guardó dotat amb 400 euros i un segon de 200 euros. A més, tant en narrativa com en poesia cada categoria també tindrà unfinalista que rebrà un lot de llibres valorat en 150 euros.

Els participants tenen fins a les 21 hores del dia 31 de març per a presentar els seus escrits a la Biblioteca Municipal de Carcaixent Julián Ribera. El lliurament dels premis tindrà lloc el 19 de maig, a les 19.30 hores, a la Biblioteca Municipal de Carcaixent.

Si vols més informació, pots posar-te en contacte amb la Biblioteca Pública Municipal de Carcaixent a través del telèfon 962 467 243 o del correu electrònic biblioteca@ayto-carcaixent.es.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here