Prop d’un centenar d’excursionistes participaren en la 4ªetapa de la Ruta dels Monestirs

0
104

Ruta Monestirs Gener 16Ahir diumenge prop d’un centenar d’excursionistes van participar en la 4a etapa de la Ruta dels Monestirs, que va partir des del monestir de Santa Maria de la Valldigna fins al bar de la Casella en el Paratge Natural Municipal

La marxa va discórrer entre els camps de tarongers de les poblacions de Simat i Benifairó, acomiadant-se de la Valldigna i de la Comarca de la Safor, per endinsar-se en la Ribera Alta, per l’antic traçat de la via del tren que unia Gandia i Carcaixent. Un pas obert en la muntanya que, després de molts anys abandonat, ha sigut recuperat per a la Ruta dels Monestirs el GR-236, i és un dels trams més accessible i frondós de tot el recorregut. La comitiva va arribar al convent de Santa Maria d’Aigües Vives, a l’hora d’esmorzar, i després del descans, van procedir a la visita del convent, acompanyats pel tècnic de Turisme i la guia local de Carcaixent.

Finalitzada la visita prosseguiren la ruta cap a la població de la Barraca, on l’alcaldessa, Vero Almunia, una senderista més des de l’inici en octubre passat i que ha realitzat totes les etapes d’esta edició, els va rebre i obsequiar amb mistela i pastissos. Després, un esplaiat recorregut entre tarongers, els va dur fins al peu de la senda que puja el primer tram del Pas del Pobre, un breu però intens ascens en ziga-zaga pel cara-sol de la Barraca, que culminava en un reduït mirador de les dos valls, Aigües Vives, a un costat, i la Casella a l’altre, i es perfila la població d’Alzira en l’horitzó. Un descens per l’ombria de la Casella, entre la frondosa vegetació que la caracteritza, va dur els excursionistes a un confortable sender que en pocs minuts abocava a la Font Nova, i per les escales pujaren al camí que du al Bar, punt i final d’esta etapa d’uns 15 kilòmetres de recorregut.

La pròxima i última etapa d’esta setena edició de la Ruta dels Monestirs, organitzada per la Regidoria de Turisme de l’Ajuntament d’Alzira, serà el 21 de febrer, i partirà des de l’aparcament del Paratge Natural de la Casella, per a fer el segon tram del Pas del Pobre, que enllaça esta vall en el Paratge Natural de la Murta, on es visitaran les ruïnes del monestir Jeroni.

I per la vesprada, a Alzira, etapa final de la Ruta, la regidora de Patrimoni Cultural i Turisme, Isabel Aguilar, clausurarà esta 7a edició que va començar a Gandia, en el mes d’octubre i que ha permès recórrer a peu, pobles, muntanyes, i valls de les comarques de la Safor, la Vall d’Albaida i la Ribera, i visitar el monestirs de Sant Jeroni de Cotalba, el Corpus Christi de Llutxent, Santa Maria de la Valldigna en Simat, Santa Maria d’Aigües Vives en Carcaixent i Nostra Senyora de la Murta en Alzira. La Ruta dels Monestirs és pels seus valors culturals i naturals un referent ecoturístic de la Comunitat Valenciana.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here