Cullera repara els dos grans forats de l’escullera de l’Illa dels Pensaments

0
183

Cullera Illa PensamentsEl consistori atén les peticions dels veïns del Far i realitza millores en infraestructures de la zona

L’erosió del mar i els efectes dels temporals van provocar en 2013 l’aparició de dos forats de grans dimensions en l’escullera de l’Illa dels Pensaments de Cullera. Arran d’això, es va obrir un litigi entre Costes i l’Ajuntament per a determinar qui havia d’afrontar la reparació. Mentrestant, la carretera amenaçava d’enfonsar-se i els veïns estaven alarmats. Davant la indecisió i donada la urgència de la situació el nou govern municipal ha decidit prendre cartes en l’assumpte i ha procedit a la reconstrucció per a evitar danys majors.

Recentment, s’han dut a terme les obres de reompliment del mur de la rampa d’accés amb maçoneria barrejada amb formigó fins a restituir l’estat original. A més, s’ha reforçat la defensa contra temporals amb l’execució d’una escullera de protecció davant del mur reparat.

«Temíem que acabara afectant la carretera i per eixe motiu destinem part dels diners rebuts del Pla d’Inversions Sostenibles de la Diputació de València a esta finalitat», ha explicat l’alcalde de Cullera, Jordi Mayor, qui ha visitat este matí la zona juntament amb l’edil d’Urbanisme, Juan Vicente Armengot i el de Serveis Exteriors, Salva Tortajada.

L’existència dels forats havia generat preocupació entre els veïns de la zona, on s’alcen grans blocs d’edificis enfront del mar. L’actuació ha tingut un cost de 15.000 euros i s’emmarca en un pla d’actuació de millores per barris que està portant acabe el consistori.

Precisament, en la zona del Far el govern cullerenc ha atés en pocs mesos algunes de les principals reivindicacions veïnals. D’ací a poc s’iniciarà una altra obra molt demandada consistent en la instal·lació d’una tanca de protecció en el tram per als vianants que discorre entre l’hotel Sicania i la zona de los Olivos.

Actualment, esta infraestructura es troba en males condicions. Els vianants han de transitar per una vorera elevada sobre la zona dunar que en bona part del recorregut no compta amb una barana de protecció per a evitar una possible caiguda a la platja. Cal assenyalar que l’esmentada ruta s’utilitza molt per veïns. La inversió en este cas ascendix a 135.000 euros.

Manteniment i més policia

D’altra banda, la designació de Joana Mas com a alcaldessa pedània del Far també ha comportat una millor atenció a la zona en el manteniment diari així com en la vigilància policial. Mas ha destacat que «en sis mesos i sense pressupost hem fet moltes coses del dia a dia que estaven abandonades durant anys».

Concretament, s’ha actuat en dos edificis, el que alberga l’actual centre social de la Tercera Edat i la posta sanitària. En tots dos casos s’ha procedit a pintar-los i en el centre de reunió de majors s’ha sanejat part del sostre que amenaçava amb caure.

Mas detalla que així mateix s’han pres mesures per a evitar problemes d’aparcament. En el Rompeolas s’han col·locat pilons que impediran l’entrada de cotxes a este espai natural al costat del mar. Fins ara, l»incivisme d’alguns visitants provocava que s’estacionaren els vehicles en el penya-segat, on a més es feien barbacoes. Actualment, s’estudia la possibilitat de crear un nou aparcament en esta zona de la ciutat, saturada durant els mesos d’estiu.

També s’ha recuperat una senda darrere de l’edifici Cala Blanca i els bungalows de l’Escullera on creixia sense control la vegetació, s’ha reparat la font de la plaça de Faromar i s’han col·locat pilonets per a impedir l’aparcament en carrers estrets on es dificultava la circulació i l’entrada i eixida de vehicles dels garatges particulars.

Mas assegura que «encara queda molt treball per fer en el Far, però en poc temps hem demostrat que hi ha una enorme voluntat per millorar els nostres barris i atendre les peticions veïnals malgrat les dificultats pressupostàries».

DEPARTAMENT DE COORDINACIÓ, COMUNICACIÓ I INNOVACIÓ

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here