Vicent Torrent (Al Tall): » Estic molt pagat, he trobat un poble i una família a l’Alcúdia»

0
399
Vicent Torrent amb l'estatueta de Manolo Boix
Vicent Torrent amb l’estatueta de Manolo Boix
Torrent amb la resta de membres d'Altall
Torrent (tercer per l’esquerra) amb la resta de membres d’Altall
L'alcalde lliura l'escultura al Fill Adoptiu de l'Alcúdia
L’alcalde lliura l’escultura al Fill Adoptiu de l’Alcúdia

«Estic abrumat, pagat i reconfortat» reiterà varies vegades el component del grup Altall, Vicent Torrent Centells durant l’acte celebrat, anit a la Casa de la Cultura, en el que rebia la distinció de Fill Adoptiu de l’Alcúdia en un sentit homenatge  promogut per l’Ajuntament  d’este municipi riberenc. L’alcalde Andreu Salom li entregà una escultura de Manolo Boix al temps que rebia una impressionant ovació dels centenars de veïns que omplien el centre cultural.

Agraït per la distinció Torrent reconeixia haver «trobat un poble i una família a l’Alcúdia» on es va casar poc abans d’iniciar la seua exitosa carrera professional. Amb una bona dosi d’humor afegia «m’han tractat com a fill, germà, cosí i com a net», per arredonir la seua intervenció sentint-se «orgullòs i intimidat per la responsabilitat» de ser considerat fill adoptiu a este gran valencià nascut a València l’any 1945.

Tio Canya himne dels valencians

Durant l’acte glossaren la seua figura els regidors Paco Sanz, Paco Martinez Gallego, el responsable municipal de Cultura Toni Benavent i el secretari autonòmic Albert Girona; «La seua llavor està ben arrelada i donant els seus fruits», «No s’entén la música valenciana sense Al Tall», «És la referència i la consciència del nostre Pais», La cançó Tio Canya és l’himne dels valencians», foren algunes de les frases dedicades a Vicent Torrent i la seua tasca «en defensa de la cultura, les tradicions i la llengua de la nostra terra».

Adhesió del president de la Generalitat

Entre les nombroses adhesions rebudes destaca l’enviada pel President de la Generalitat Ximo Puig que va ser llegida durant l’homenatge.

A l’acte presentat per la regidora, Oreto Trescolí, assistiren també el diputat de Cultura Xavier Rius i alguns components de la formació valenciana més important de música folk.

El Tio Canya interpretat per Jonatan i Chistian Penalba junt el grup «En clau de jazz» i la projecció del documental produït per la Universitat de València «Per sempre Al Tall», tancaren l’emotiu homenatge.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here