Alzira demana ajuda a la UE per invertir 4 milions en el disseny de la ciutat del futur

0
390
L'alcalde i membres de l'equip de govern presentant el projecte
L’alcalde i membres de l’equip de govern presentant el projecte
Les muralles separen la ciutat històrica de la moderna
Les muralles separen la ciutat històrica de la moderna

Els representants i técnics municipals han elaborat un Pla Estratègic, aprofitant 28 plans existents, que permetrà dissenyar i planificar l’Alzira del futur per al periode 2016-2022. Una pla que optarà a obtindre finançament procedent del fons FEDER per abastar la inversió dels 4 milions d’euros que requerix este ambiciòs i sostenible projecte. Inversió que cobrirà l’Ajuntament d’Alzira i la Unió Europea al 50%.

Abans de ser remés al govern central el pròxim 13 de gener, l’equip de govern ha previst la participació ciutadana mitjançant una enquesta, una assemblea i l’aportació veïnal mitjançant la web; www.alzira-avanza.com.

«Han treballat en equip de forma coordinada tots els departaments municipals» ha manifestat hui l’alcalde Diego Gómez durant la presentació d’esta iniciativa que suposa tota una estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrador (DUSI). Estratègia que pretén fer, en els pròxims 6 anys, «una Alzira sostenible econòmica, social i ambientalment».

Els regidors de Medi Ambient Josep Carreres, de Serveis Públics, Fernando Pascual i de Promoció Econòmica, Ivan Martinez han explicat al detall les actuacions a realitzar després de fer el corresponent diagnòstic per aconseguir una Alzira «més sostenible».

Així cal destacar un Pla d’arbratge, la lluita contra la pobressa, foment de les zones peatonals i l’ús de la bici front els dels vehicles, impulsar el turisme rural, utilitar les noves tecnologies, conservar el medi ambient i el patrimoni, apostar per una economia baixa en carboni (C02), posar en valor la Muntanyeta i el Passeig Fluvial, l’increment de les zones entre d’altres a més de polítiques de recuperació per al barri de l’Alquerieta.

L’esborany del Pla Estratègic «Alzira Avança» serà sotmés a consulta dels veïns els pròxims dies per a introduir les modificacions que siguen necessàries abans que siga sotmés a l’aprovació del plenari el pròxim mes de gener.

Riberaexpress 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here