Set famílies de Carlet reben les claus de vivendes socials

0
221

Carlet claus vivdes socialsSet famílies de Carlet han rebut este matí les claus de la seua nova vivenda de lloguer social fruit del conveni signat entre l’Ajuntament de Carlet, la Fundació Tot Ajuda i Promociones Luconba S.L.

Al mes d’octubre es firmà un conveni a tres bandes per tal de facilitar l’accés a una vivenda a famílies que necessiten una especial protecció i que tenen dificultats econòmiques per a accedir a esta en el mercat lliure.

La signatura d’este conveni ha donat este matí els primers fruits amb l’entrega de 7 vivendes i la pròxima setmana s’entregaran la resta fins a completar les 17 vivendes que s’han posat a disposició dels ciutadans més desfavorits. L’entrega de les claus es realitzarà de forma progressiva per tal de coordinar escalonadament la mudança de les famílies.

La regidora de Benestar Social, Lola Navarro, ha acompanyat les famílies als pisos abans de l’entrega de claus perquè veieren el bon estat en què es troben els immobles.

Les vivendes estan situades en un edifici residencial situat al carrer Roís de Corella, 17,  amb un lloguer social que oscil·la entre els 110 € i els 160 € mensuals, depenent de la grandària del pis.

Tant el Patronat de la Fundació Tot Ajuda com l’Ajuntament de Carlet mostren així la seua sensibilitat davant de la gravíssima situació social que es viu en moltes famílies. La crisi econòmica que s’ha patit en els últims anys ha empitjorat la situació social d’algunes famílies de Carlet que s’han vist afectades pels procediments de desnonaments judicials en execució de crèdits hipotecaris sobre les vivendes habituals. El Consistori té una especial sensibilitat amb les famílies monoparentals de dones víctimes de la violència de gènere i espera que amb esta iniciativa es puga millorar la seua qualitat de vida.

Estos procediments han afectat, en la major part dels casos, famílies amb elevades càrregues familiars que disposaven d’una única vivenda. Així mateix, esta crisi en un escenari econòmic desfavorable i de difícil accés al mercat de treball ha suposat la pèrdua dels llocs de treball o una disminució substancial dels ingressos econòmics de la unitat familiar, amb la consegüent precarització de les condicions de vida dels seus membres. Es tracta de famílies amb els progenitors en situació de desocupació, algunes en circumstàncies ben especials, fins i tot  amb greu risc d’exclusió social. Per a poder oferir-los un millor benestar social a estes famílies s’ha dut a terme esta iniciativa que facilitarà l’accés a una vivenda digna a 17 famílies desfavorides de la localitat.

D’esta manera s’aprofiten edificis amb vivendes buides que poden ser aprofitades per famílies necessitades a uns preus socials.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here