El Museu de la Festa d’Algemesí acull exposició «Connectats pel valencià»

0
167

connectats pel valenciàL’exposició està organitzada per la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València amb la col·laboració de l’Escola d’Art Superior de Disseny de València i el MuVIM.

El divendres 30 d’octubre s’inaugurarà a Algemesí l’exposició “Connectats pel valencià” que la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València ha elaborat i oferit perquè recórrega en itinerància distintes poblacions d’arreu del territori provincial. El Museu Valencià de la Il·lustració i de la Modernitat (MuVIM) també ha col·laborat amb el muntatge, embalatge i transport de l’exposició després de la sol·licitud de préstec de l’Ajuntament d’Algemesí, que rebrà la cessió de manera gratuïta des del 30 d’octubre fins al 8 de novembre.

Per altra banda, l’elaboració dels materials de les campanyes provenen d’una estreta col·laboració amb l’Escola d’Art Superior de Disseny de València. I és que l’exposició mostra els treballs de l’alumnat d’aquest centre, compostos per campanyes adreçades a sectors com el comerç, l’esport, l’escola, el món de la festa i la web 2.0. Allí es mostren aspectes de la vida quotidiana on cabran neologismes i cultismes amb un valencià ple de vitalitat.

A més a més, el dia 30 s’hi presentarà també la campanya “Dins en valencià”, duta a terme amb la cooperació mútua d’Aviva Godella, Aviva La Pobla de Vallbona i Aviva Algemesí. Hi haurà un sorteig entre les persones que acudisquen a la inauguració d’un llapis de memòria USB de 4 GB de capacitat de les quals 60 MB allotgen tota una sèrie de recursos lingüístics per a promoure l’aprenentatge i l’ús del valencià.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here