Alzira inicia el recorregut d’una exposició «complexa» de la Universitat sobre la Ribera

0
165
El vicerector i l'alcalde d'Alzira en la inauguració de la mostra
El vicerector i l’alcalde d’Alzira en la inauguració de la mostra

IMG_9209 IMG_9233

Jorge Hermosilla vicerector de la Universitat inaugurà l'exposició
Jorge Hermosilla vicerector de la Universitat inaugurà l’exposició

Alzira acull des d’ahir una exposició distribuida en 36 panells en la 50 professors de la Universitat de València mostren com s’ha constituït la realitat actual de la Ribera. Una mostra en la que pretenen preservar l’herència històrica d’esta comarca i les seues senyals d’identitat en este món tan globalitzat i que conta amb el suport de la Diputació de València i la Caixa Popular.

Ubicada en l’Arxiu Municipal de la capital de la comarca l’exposició recull la història, la geografia, el patrimoni, els sectors econòmics, el medi ambient i avança el futur d’esta terra que abandera el riu Xúquer. Segons la Universitat, La Ribera del Xúquer «és l’escenari valencià on es desplega la principal  agricultura intensiva especialment de regadiu on es conreen fruiters, cítrics i hortes que han sigut regats per un complex sistema hidraúlic de canals i sèquies durant segles i segles».

El vicerector Jorge Hermosilla manifestà que en Alzira arranca la ruta itinerant que seguirà la mostra «La Universitat de València i els seus entorns comarcals: La Ribera del Xúquer», i es va comprometre, agafant el guant de l’alcalde Diego Gómez, a que esta expo tinga a la capital de la comarca com a seu definitiva, una vegada haja recorregut els municipis riberencs.

Gómez resaltà que este acte servix per a «revifar la col.laboració entre l’ajuntament d’Alzira i la Universitat de València». Així dins del progorama «Unisocietat», Alzira acollirà distintes conferències, el 29 d’octubre, el 26 de novembre, el 16 de desembre i el 25 de febrer del proper any.  A més d’una jornada sobre «L’Economia Social i la prestació de serveis públics locals» prevista per al 10 de desembre.

A més la primera autoritat local anuncià el compromís del vicerector en editar el Gran llibre de la Societat d’Alzira.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here