Carcaixent obri a tota la població la celebració del 9 d’Octubre

0
257

CARCAIXENT -AjuntamentLa processó cívica i ofrena a l’estàtua del Rei En Jaume estarà oberta a la participació de totes les veïnes i veïns que ho desitgen

Per a commemorar el dia del 9 d’octubre l’Ajuntament de Carcaixent ha organitzat un acte obert a totes les veïnes i veïns que, a títol particular, o amb els seus col·lectius o associacions, vulguen formar part. Així, a les 10:30 començarà des de l’Ajuntament la processó cívica acompanyada de la Banda Juvenil de la Lira Carcaixentina i la Murga de les Barraques fins l’estàtua de Jaume I. En la mateixa plaça actuarà el grup de balls Les Folies i, a continuació, es farà l’ofrena per part de la Corporació Municipal i de tots aquells col·lectius i associacions que ho desitgen. Tancarà l’acte la lectura conjunta d’un poema i una intervenció de l’Alcalde de Carcaixent, Paco Salom.
La convocatòria està oberta a tota la ciutadania, en paraules de Rosa Nicolau, regidora de festes, “hem volgut ampliar la tradicional processó i ofrena per convertir el dia dels valencians en un dia de celebració on tots els que ho desitgen tinguen cabuda”.Nicolau ha remarcat que la intenció del nou Equip de Govern és fer del 9 d’octubre un dia d’integració “és una data per a celebrar i commemorar la nostra història com a valencians, però també és el dia en el que hem de mirar cap endavant per enfortir totes aquelles coses que ens uneixen com a poble”. Per aquest motiu, ha explicat la regidora de festes, s’ha deixat un paper molt important a totes les xiquetes i xiquets de Carcaixent que han participat amb dibuixos sobre el Rei En Jaume que estaran exposats en el lloc de realització de l’acte.
Tots aquells que vulguen participar simplement hauran d’estar sobre les 10:15 a l’Ajuntament per unir-se a la processó cívica i, si ho desitgen poden col·laborar amb una ofrena. Rosa Nicolau ha volgut animar a participar de forma activa en aquest nou acte “esperem convertir el 9 d’octubre en la festa de totes i tots i que arribe a ser un dia de referència dins de les Festes Locals de Carcaixent”.

Departament de Comunicació i Premsa
Ajuntament de Carcaixent

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here