Els veïns de Carlet podran decidir part de les inversions dels pressupostos de 2016

0
312
L'alcaldessa Mª Josep Ortega
L’alcaldessa Mª Josep Ortega

L’Ajuntament de Carlet vol acostar els ciutadans a la presa de decisions i per això durà a cap un procés de participació ciutadana en les inversions del pressupost municipal de 2016. Este serà el primer pressupost de l’actual equip de govern format per Compromís i PSOE i volen que siga un pressupost obert a la ciutadania.

El procés de participació començarà demà 1 d’octubre en què els veïns podran enviar les seues propostes a l’Ajuntament a través d’un formulari en línia des de la pàgina web municipal o depositant el formulari en una urna instal·lada a este efecte en el mateix ajuntament. De l’1 al 10 d’octubre, els veïns podran aportar les seues idees, projectes i propostes al govern municipal perquè este conega les prioritats dels carletins i tindre en compte les seues propostes per a l’elaboració del 40 % de les inversions que es realitzen en el pròxim exercici.

De totes les propostes veïnals aportades, i després de la valoració de viabilitat dels departaments municipals corresponents, es publicaran 10 propostes perquè els ciutadans puguen votar-ne com a màxim tres. La votació es podrà efectuar del 15 al 30 d’octubre de 2015, també a través de la web municipal o amb una papereta que podran arreplegar i depositar en l’Ajuntament.

 Amb esta mesura es pretén obrir un canal de participació perquè es puguen arreplegar les iniciatives dels veïns i implicar els ciutadans en la presa de decisions municipals.

A més de la participació individual dels ciutadans, esta iniciativa també ha invitat a les associacions que conformen el teixit cultural, esportiu i social de la localitat a participar i traslladar les propostes que consideren rellevants per a dur a terme en la ciutat durant l’any que ve.

La regidora de Participació Ciutadana, Pepa Caballero, ha indicat: ‘Volem donar veu als veïns i fer-los partícips en la presa de decisions del govern municipal. Volem animar-los a participar en esta iniciativa que farà la gestió de l’Ajuntament més pròxima, transparent i participativa’.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here